HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2. dönem AÖL sınav sonuçları açıklandı! 3. dönem Kayıt yenileme ne zaman olacak?

MEB'den AÖL öğrencilerinin beklediği açıklama geldi ve AÖL sınav sonuçları açıklandı. AÖL 2.dönem sınav sonuçlarının açıklanması ile öğrencilerin mezuniyet işlemleri de başlıyor. Peki AÖL sınav sonuçları mezun olmasına yeten öğrenciler diplomalarını nasıl alacaklar? 3. dönem kayıt yenileme ne zaman yapılacak? AÖL sınav sonuç sorgulama ekranı ve diploma detayları için tıklayınız...

2. dönem AÖL sınav sonuçları açıklandı! 3. dönem Kayıt yenileme ne zaman olacak?

Açık Öğretim Lisesi, AÖL sınav sonuçları ilan edildi. 18-19 Mart tarihlerinde yapılan 2. dönem AÖL sınavlarının sonuçları ile Açık Öğretim Lisesi'nden mezun olan öğrenciler de belli oldu. Sınavları başarılı olup eğitime devam edenler de kayıt yenileme yapacaklar. Peki mezun olanlar diplomalarını nasıl alacak ve 3. dönem için kayıt yenileme ne zaman yapılacak? İşte AÖL sınav sonuç sorgulama ekranı ve detaylar...

AÖL SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıdaki bağlantı ile AÖLO sınav sonuç sorgulama ekranına direkt olarak erişebilirsiniz. Sınav sonuçlarınızı öğrenmek için AÖL'e öğrenci girişi yapmanız gerekmektedir. Söz konusu sayfada güvenlik kodu, öğrenci numarası ve şifre ile sisteme giriş yapıp mezun olup olmadığınızı veya yeni dönem için kayıt yenilemeye hak kazanıp kazanmadığınızı görebilirsiniz.

KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

MEB'in açıklamasına göre AÖL'de eğitimine devam eden öğrenciler bağlı oldukları Halk Eğitimi Merkezlerinde 08-18 Mayıs 2017 tarih aralığında kayıt yenileme işlemlerini yapacaklar. Kayıt yenileyen öğrencilerin aynı tarih aralığında ders seçimlerini de yapmaları gerekiyor. Zorunlu derslerin seçimi sonrası seçmeli dersler arasından seçim yapılabilir. MEB, AÖL öğrencilerini 35 kredilik ders seçme haklarını doldurup doldurmadıklarını kontrol etmeleri konusunda uyarıyor.

DİPLOMALAR NASIL ALINACAK?

AÖL sınav sonuçları ile mezun olan öğrencilerin diplomaları 2 ay içinde düzenlenecek ve Koordinatör Halk Eğitimi Merkezlerine gönderilecek. AÖL Sistemi üzerinden Mezuniyet İşlemleri menüsü altındaki Diploma Takip bağlantısına tıklayarak diplomanızın nereye gönderileceğini öğrenebilirsiniz.
Ayrıca acil bir ihtiyaç varsa AÖL'den mezun olan öğrenciler Halk Eğitimi Merkez Müdürlüklerinden geçici mezuniyet belgelerini alabilirler.

AÖL 3. DÖNEM SINAVLARI TEMMUZ'DA

AÖL 3. dönem için kayıt yenileyen öğrenciler AÖL sınavlarına 1-2 Temmuz 2017 tarihlerinde girecekler. Öğrenciler sınav merkezlerini AÖL sistemindeki bilgi düzenleme menüsü altında yer alan sınav irtibat merkezi ekranında ayarlayabilirler.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler