HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TUS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM TUS sınav sonuçları için tarih verdi mi?

TUS sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediliyor. TUS yani Tıpta Uzmanlık Sınavı dönemi sınavı sonrası adaylar TUS sonuçları ne zaman açıklanacak bir tarih verilmesi bekleniyor. TUS sonbahar dönemi sınavı ardından gözler TUS sonuçlarına çevrilmişti. Fakat ÖSYM tarafından açıklanması beklenen TUS sonuçlarının tarihi değişti. Peki TUS sonuçları ne zaman açıklanacak?

TUS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM TUS sınav sonuçları için tarih verdi mi?

TUS yani Tıpta Uzmanlık Sınavı sonrası gözler TUS sınavları ne zaman açıklanır sorusunun cevabında. Adaylar heyecan içinde TUS sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Fakat ÖSYM tarafından bugün açıklanması beklenen TUS sonuçlarının tarihi değişti. Buna göre TUS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

TUS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TUS sonuçlarının açıklanması bekleniyordu fakat ÖSYM son dakika bilgisi geçti. TUS sonuçlarının açıklanma tarihi ileri bir zamana ertelendi. ÖSYM yaptığı açıklamada TUS sonuçlarına dair şu duyuruyu yaptı;

"27 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına (2017-TUS Sonbahar Dönemi) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup Temel Tıp Bilimleri Testindeki 91. ve Klinik Tıp Bilimleri Testindeki 51. sorunun iptal edilmesine, 2017-TUS Sonbahar Dönemi ile ilgili alınan iptal kararlarının sınav sorularının aynı olması nedeniyle 2017 Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavına da (2017-STS Tıp Doktorluğu Sonbahar Dönemi) uygulanmasına, soru iptali için açılan davalarda mahkemece uygulamaya yönelik bir karar verildikten sonra sınav sonuçlarının açıklanmasına karar verilmiştir."

TUS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

TUS NEDİR?

TUS yani Tıpta Uzmanlık Sınavı, tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi alabilmeleri için girdikleri bir branş seçme sınavıdır. ÖSYM tarafından yılda iki kez; eylül ve nisan aylarında Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde yapılır. Sınav iki basamaktan oluşur. Bunlar Tıbbi Yabancı Dil sınavı ve Bilim sınavıdır. İlk sınav olan Tıbbi Yabancı Dil sınavında başarılı olan adaylar Bilim sınavına girerler. Bilim sınavından başarılı olan adaylar ise yapacakları tercihlere göre uzmanlık eğitimlerine kabul edilirler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler