HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2017 AÖL sınav sonuçları açıklandı. AÖL sonuç sorgulama (AÖL 3. dönem sınav sonuçları)

Merakla beklenen AÖL sınav sonuçları açıklandı. AÖL 3. dönem sınavlarının ardından adaylar AÖL sınav sonuçlarına odaklanmış durumdaydı. Açık Öğretim Lisesi olarak bilinen AÖL 3. dönem sınav sonuçları nihayet açıklandı. İşte sonuçlar...

2017 AÖL sınav sonuçları açıklandı. AÖL sonuç sorgulama (AÖL 3. dönem sınav sonuçları)

2017 AÖL sınav sonuçları merakla bekleniyordu. Nihayet AÖL sınav sonuçları açıklandı. AÖL 3. dönem sınavları 1 ve 2 temmuz tarihleri arasında yapılmıştı. AÖL sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekleyen adaylar için MEB'den haber geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen resmi açıklamaya göre AÖL sonuçları açıklandı.

2017 AÖL SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

AÖL (Açık Öğretim Sınavı) 3.dönem sınav Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı duyuruya göre sonuçlar resmen açıklandı. Sınav sonuçları adreslere postalanmayacak olup yalnızda internet üzerinden öğrenilebilecek. AÖL sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar aşağıdaki linke tıklayarak puanlarına erişebilir.

AÖL SINAV SONUCU İÇİN TIKLA

AÖL (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ) SINAVINDAN GEÇME PUANI KAÇ?

AÖL sınavlarından geçebilmek ve başarılı olabilmek için yeterli olan puan 45'tir. Özellikle sosyal medya üzerinden 50 olduğu iddia edilse de AÖL bununla ilgili bir açıklama yapmamıştır. 2017 yılı itibariyle AÖL geçme notu 45 yani 9 net olarak belirlenmiştir.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ (AÖL) SINAVINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

1)İlköğretim ya da ortaöğretim mezunu olmak,
2)Lise veya meslek lisesinden ayrılmış olmak,
3)Yurt dışında eğitim görmüş olanlar da İl Müdürlükleri ya da yurt dışında bulunan eğitim müşavirliklerinden a ve b maddelerinde belirtilen gerekli şartların taşınıyor olduğunu gösteren bir denklik belgesini almaları gereklidir.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDEN MEZUN OLABİLMEK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR NELERDİR?

Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin mezun olmaları için gerekli şartları yerine getirebilmeleri gereklidir. Mezun olmak için öğrencilerin yerine getirecekleri şartlar ise şunlardır;

1) Öğrencilerin eğitim gördükleri dönem sayısı en az 8 olmalıdır. Alınan derslerin kredi sayıları 192 olmalıdır. Ayrıca ortak alan dersleri de başarılı olarak geçilmelidir ya da muaf olunmalıdır.

2) Alan kredi sayısı da genel kültür haricinde en az 80 ve üzerinde olması gerekmektedir. Sınavlar içinde Dil ve Anlatım dersi için muafiyet hakkı tanınmamaktadır. Bu nedenle de adayların Dil ve Anlatım dersinden geçer not alarak başarılı olmaları gereklidir.

3) Dönem boyunca görülen derslerin sınavlarına da en az 1 kere girilmiş olması gerekmektedir. Açık Lise’den mezun olan adayların, YGS için de başvuru yapabilme hakları vardır. Adaylar, yeterli kredi sayısına ulaşmışlar ise YGS için başvuru yapabilirler.

AÖL KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN NELER GEREKİYOR?

a) e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden; İlköğretimi tamamlayanlar ile liselerin ara sınıflarından ayrılanlardan,
b) • Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
c) • T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir. Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir.
b) e-Okulda Kaydı Olmayan Öğrenciler İçin; İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrencilerden;
• T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,
• Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5×6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,
• İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlardan Diploma Kayıp Örneğinin aslı), istenir. Orta Öğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrencilerden;
• T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,
• Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5×6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,
• Tasdikname/tasdikname kayıp belgesinin ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı,
• T.C Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, istenir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler