HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Temmuz sonuna doğru yapılan DGS 2017 sınavı ile ilgili olarak adayların sonuç beklentisi sürüyor. 23 Temmuz'da sınava giren adaylar DGS sonuçları ne zaman açıklanacak diye bekliyorlar. DGS sonuçları ile adaylar önlisanstan bir lisans bölümüne geçip geçemeyeceklerini görecekler. İŞTE DGS 2017 ile ilgili detaylar...

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017-DGS 23 Temmuz'da yapıldı ve bir önlisans programından lisans programına geçmek isteyen pek çok öğrenci sınava girdi. Sınavdan bu yana da DGS sonuçları ne zaman açıklanacaklar bekliyorlar. DGS sonuçları için bekleyişin bitmesine az bir süre kaldı.
ÖSYM'nin resmi sitesinde buluanan bilgilere göre DGS sonuçları 29 Temmuz Salı günü ilan edilecek. ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden ulaşılabilen sonuç açıklama sistemine DGS sonuçları dahil edilecek ve adaylar puanlarını görebilecekler. Puanların öğrenilmesi sonrasında da tercih süreci başlayacak.

DGS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

DGS sonuçları 29 Ağustos Salı günü saat kaçta açıklanacak belli değil. ÖSYM sitesinde sonuçların açıklama saati için en geç 23.59'u işaret ediyor. Yani Salı günü gece yarısına kadar herhangi bir saatte açıklanabilir.

DGS'DE YERLEŞTİRME

Yerleştirme işlemi, adayların 2017-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacak. Programlara yerleştirme işleminde puan en önemli rolü oynamaktadır. Örneğin T programını, aday A birinci tercihinde, aday B dördüncü tercihinde göstermiş olsun. Aday B’nin puanı aday A’dan yüksekse ve aday B ilk üç tercihine puanı yetmediği için yerleştirilmemiş ise T programına puanı daha yüksek olduğu için aday B yerleşecek.

Aynı programı tercih etmiş olan adayların 2017-DGS puanlarının eşit olması durumunda, daha büyük ağırlıkla katılan standart puanı yüksek olana (eşit ağırlıklı 2017-DGS puanında sayısal standart puanı yüksek olan), eşitlik yine sürdüğü takdirde ilgili ÖBP yüksek olana öncelik verilecek. Eşitlik yine sürdüğü takdirde söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir.

Sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik (boy, kilo vb. tercih aşamasında bilinebilen özellikler hariç), mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrenciler, durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (burslu programlar hariç) kayıtlar tamamlandıktan sonraki ilk 1 ay içinde ÖSYM Başkanlığına yazılı olarak tüm belgeleriyle birlikte başvurdukları takdirde kontenjan harici yerleştirilirler. Alt tercihi bulunmayan veya alt tercihine yerleşemeyen adaylar için yapılacak işlem, Yükseköğretim Kurulunca belirlenir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler