HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ehliyet sınav sonuçları belli oldu! 29 Temmuz ehliyet sınav sonucu sorgulama sayfası!

Sürücü adaylarının beklediği haber geldi ve ehliyet sınav sonuçları belli oldu. Sürücü kursları adaylara sınav sonuçlarını göndermeye başladı. Geriye MEB'den gelecek MTSAS-3 teorik sınav sonuçları resmi açıklaması kaldı. Bu da olduğunda adaylar MEB'in ehliyet sınav sonuçları sorgulama sayfasından kaç puan aldıklarını kendileri de görebilecekler. İşte 2017 MTSAS-3 29 Temmuz ehliyet sınav sonucu sorgulama sayfası ile ilgili detaylar...

Ehliyet sınav sonuçları belli oldu! 29 Temmuz ehliyet sınav sonucu sorgulama sayfası!

Sürücü adaylarına müjde! 29 Ağustos ehliyet sınav sonuçları belli oldu. Ehliyet sınav sonuçları sorgulama sayfası henüz açılmadı ama sürücü kursları adaylara sınavda başarılı olup olmadıklarını bilgisini geçmeye başladılar. Artık son olarak MEB'den gelecek resmi açıklama ve sonuç sorgulama sayfası bekleniyor. Siz de 2017 yılının bu 3. ehliyet sınavına giren adaylardansanız aşağıdaki bağlantı ile sınavdan kaç puan aldığınızı öğrenebileceğiniz sorgulama sayfasının paylaşılacağı MEB'e erişebilirsiniz.

29 Temmuz MTSAS-3 Ehliyet sınavı sonuçları için tıklayınız - Sorgulama sayfası aktif olduğunda buradan duyuru yapılacak!

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bu teorik ehliyet sınavında başarılı olan adaylar 19-20 Ağustos tarihlerinde teorik ehliyet sınavına yani direksiyon sınavına girecekler.

DİREKSİYON SINAVINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

- Direksiyon sınavının sonucunu etkileyen en önemli faktör sürücü adayının yaşadığı heyecandır. Sürücü adayı aracı sürerken heyecanını yenmeye çalışmalı ve konsantrasyonunu dağıtmamalıdır.

- Direksiyon sınavında kontak çevrilmeden önce sürücü koltuğu ayarlanmalı, aynalar ayarlanmalıdır. Sınava manuel bir arabayla girilecekse vites boşa atılmalıdır.

- Araba çalıştırıldıktan sonra aday, kolunu pencereden uzatmamalı ve direksiyonu iki eliyle tutmalıdır. Araç hız sınırlarına göre kullanılmalıdır. Aday yanında bulunan sınav görevlileri ile konuşmamalıdır. Sadece sorulan sorulara cevap vermeli ve bu esnada da gözlerini yoldan ayırmamalıdır.

- Şerit değiştirilirken hızlı hareket edilmemelidir. İlk olarak geçilecek olan şerit için gerekli sinyal verilmeli ve yan aynalardan o şerit kontrol edilmelidir. Diğer şerite geçiş yapılırken de direksiyon hemen çevrilmemelidir. Yavaşça hareket edilmelidir.

- Direksiyon sınavları yaklaşık olarak 30 dakika sürer. Adayın parkuru çok hızlı bitirmesinden çok adayın trafik kurallarına ne kadar uyduğu önemlidir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler