HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ehliyet Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB'ten son dakika ehliyet sınav sonuçları açıklaması...

Ehliyet sınav sonuçları merakla bekleniyor. 29 Temmuz'da MTSKS-3 ehliyet sınavına giren adaylar, geçen hafta yayınlanan sınav soruları ve cevapları ile kaç puan alacaklarını az-çok hesaplamaya çalıştılar. Fakat tam emin olmak için ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. Peki ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB, ehliyet sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacağını ilan etti mi?

Ehliyet Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB'ten son dakika ehliyet sınav sonuçları açıklaması...

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merakla bekleniyor. 29 Temmuz Cumartesi MTSKS-3 olarak yapılan ehliyet sınavına giren binlerce aday, geçen hafta açıklanan sınav soruları ve cevapları ile kendilerini değerlendirme fırsatı buldular. Fakat sonuçtan tam emin olmak için ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. MEB'in 2017 yılı için yayınlandığı sınav takvimine göre ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB tarafından belirlenen ehliyet sınav sonuçları açıklanma tarihi...

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ehliyet sınav sonuçları, binlerce aday tarafından heyecanla bekleniyor. Bir an önce sınavlardan kaçar puan aldıklarını öğrenmek isteyen adaylar, ehliyet sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyorlar. 29 Temmuz 2017 Cumartesi günü yapılan ehliyet sınavı sonuçları, MEB'in MTSKS sınav takvimine göre 10 Ağustos 2017 Perşembe günü açıklanması gerekiyor.

EHLİYET SINAVLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Ehliyet sınavı değerlendirmesinin güvenliği açısından kursiyerlerin cevap kâğıdı iki adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur. Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden 100 puandan hesaplama yapılır. 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılır. Ehliyet sınav sonuçlarına göre başarılı olan adayların direksiyon sınavı tarihi, gittikleri kurs yönetimi tarafından belirlenecek ve adaylara bildirilecek.

Merkezî sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, hatalı bulunan soru/sorular doğru kabul edilerek 100 puan üzerinden hesaplanır. Sınava giren kursiyerlerin verdikleri cevapların dağılımları ve aldıkları puanlar ölçme değerlendirme tekniğine göre incelenir. Kursiyerlerin kopya çekme girişiminde bulunmamaları, cevap kâğıtlarını başkalarının göremeyeceği şekilde tutmaları gerekir. Sınavın geçersiz sayıldığı durumlarla ilgili olarak kursiyere işlem yapılmışsa, salon görevlilerinin tuttuğu tutanak değerlendirmeyi etkiler.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NEREDEN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecektir. Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

a. Sınav sorularına, cevap anahtarına ve sonuçlara yapılacak olan itirazlar, soru ve cevap anahtarının ve sınav sonuçlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde dilekçeyle ÖDSGM’ye yapılacaktır.

b. Kursiyerler, sınav sorularına, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile
20 TL (Yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatırarak, alınan banka dekont/ATM işlem fişi ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile birlikte yapacaklardır.

c. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

ç. Sınavlarda yanlış yatırılan ücretlerin iadeleri sınavın tamamlanmasından yaklaşık 4 hafta sonra tek yanlı olarak döner sermaye işletmesi tarafından herhangi bir başvuru talep etmeksizin yapılmaktadır. Ücretlerin hangi bankaya yatırıldığına bakılmaksızın yalnızca Ziraat Bankası sistemleri aracılığı ile iade edilmektedir.

d.Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

e.İtirazların cevaplanmasında ÖDSGM genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.

f. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile kursiyerin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekont/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler