HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ehliyet sınav sonuçları resmen açıklandı! İşte ehliyet sınavı resmi sonuç sorgulama sayfası

Ehliyet sınavı sonuçları sonunda resmen MEB tarafından açıklandı. Sınav takvimine 10 Ağustos'ta açıklanması beklenen sonuçlar 11 Ağustos'ta ilan edildi. Her ne kadar sürücü kursları kursiyerlere ehliyet sınavından geçip geçmediklerini bildirmiş olsalar da sonucu kendi gözleriyle görmek isteyenler resmi ehliyet sınav sonuçları açıklamasını bekliyorlardı. İşte 2017 MTSAS-3 resmi ehliyet sınav sonuçları...

Ehliyet sınav sonuçları resmen açıklandı! İşte ehliyet sınavı resmi sonuç sorgulama sayfası

Gecikmeli de olsa MTSAS-3 ehliyet sınav sonuçları resmen açıklandı. MEB'in kendi yayımladığı sınav takvimine göre 29 Temmuz'da yapılan ehliyet sınavı sonuçlarının 10 Ağustos'ta açıklanması gerekiyordu. Ancak bu gerçekleşmedi ve sonuçların ilanı 11 Ağustos'a kaldı. Siz de Temmuz sonundaki bu sınava girdiyseni aşağıdaki bağlantı ile resmi ehliyet sınav sonuçları sorgulama sayfasına erişebilirsiniz. İşte sürücü kurslarından notları kursiyerlerine açıklamasından sonra aktif olan resmi ehliyet sınavı sonuçları sorgulama sayfası...

29 Temmuz MTSAS-3 Ehliyet sınavı sonuçları için tıklayınız

Yukarıdaki sayfada T.C. kimlik numaranız ve ekrandaki güvenlik kodunu ilgili alanlara yazıp "Tamam" tıklayarak notunuzu öğrenebilirsiniz. Direksiyon sınavına girebilmek için en az 70 puan almanız gerekmektedir.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bu teorik ehliyet sınavında başarılı olan adaylar 19-20 Ağustos tarihlerinde teorik ehliyet sınavına yani direksiyon sınavına girecekler.

DİREKSİYON SINAVINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

- Direksiyon sınavının sonucunu etkileyen en önemli faktör sürücü adayının yaşadığı heyecandır. Sürücü adayı aracı sürerken heyecanını yenmeye çalışmalı ve konsantrasyonunu dağıtmamalıdır.

- Direksiyon sınavında kontak çevrilmeden önce sürücü koltuğu ayarlanmalı, aynalar ayarlanmalıdır. Sınava manuel bir arabayla girilecekse vites boşa atılmalıdır.

- Araba çalıştırıldıktan sonra aday, kolunu pencereden uzatmamalı ve direksiyonu iki eliyle tutmalıdır. Araç hız sınırlarına göre kullanılmalıdır. Aday yanında bulunan sınav görevlileri ile konuşmamalıdır. Sadece sorulan sorulara cevap vermeli ve bu esnada da gözlerini yoldan ayırmamalıdır.

- Şerit değiştirilirken hızlı hareket edilmemelidir. İlk olarak geçilecek olan şerit için gerekli sinyal verilmeli ve yan aynalardan o şerit kontrol edilmelidir. Diğer şerite geçiş yapılırken de direksiyon hemen çevrilmemelidir. Yavaşça hareket edilmelidir.

- Direksiyon sınavları yaklaşık olarak 30 dakika sürer. Adayın parkuru çok hızlı bitirmesinden çok adayın trafik kurallarına ne kadar uyduğu önemlidir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler