HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ehliyet sınav sonuçları sorgulama ekranı saat kaçta açılacak? MEB – Son dakika

Sürücü adayları 29 Temmuz ehliyet sınav sonuçları için MEB'den gelecek son dakika açıklamasını bekliyorlar. Meb bugün duyuru ile ehliyet sınav sonuçları sorgulama sayfasını adayların erişimine açacak ve sürücü adayları teorik sınavı geçip geçemediklerini öğrenecekler. Bakalım kimler direksiyon sınavına girmeye hak kazandılar?

Ehliyet sınav sonuçları sorgulama ekranı saat kaçta açılacak? MEB – Son dakika

29 Temmuz Ehliyet Sınav sonuçları her an ilan edilebilir. Sonuçların sistemi yüklenmesi ile MEB ehliyet sınav sonuçları sorgulama sayfası kullanıma açılacak. Böylece adaylar direksiyon sınavına girebilmek için geçilmesi zorunlu olan teorik sınavdan kaç aldıklarını öğrenebilecekler. Siz de aşağıdaki bağlantıdan MEB'in resmi sayfasına girebilir ve ehliyet sınav sonuçları duyurusu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

2017 MTSAS –3 Ehliyet sınav sonuçları için tıklayınız

Sonuçlar ilan edildğinde adaylar puanlarını öğrenebilmek için sisteme T.C kimlik numaraları ve ekranda gördükleri güvenlik kodunu girecekler. Karşılarına aşağıdaki resimde olduğu gibi bir ekran çıkacak.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SAAT KAÇTA SORGULANABİLECEK?

Sürücü adaylarının aklındaki bu soru için ne yazık ki net bir cevap bulunmuyor. MEB ehliyet sınav sonuçlarının açıklanma saatini belirtmedi. Yani gün içinde herhangi bir zamanda sonuçları ilan edilebilir.

TWITTER'DA MEB'E ÇAĞRI

Tabii sürücü adayları Twitter'dan Milli Eğitim Bakanlığına ehliyet sınav sonuçları ile ilgili çağrılar yapmaktan geri durmadılar. Sonuçların açıklanması geciktikçe adayların da sabrı o kadar tükeniyor ve gerilim artıyor.
2017 yılında yapılan 2 ehliyet sınavından ilkinin sonuçları saat 14.05'te diğerinin de 09.50'de ilan edildi. 2016'da ise genellikle sınav sonuçlarının öğleden sonra açıklandığı görülüyor. Son sınav gibi olursa bugün MTSAS-3 ehliyet sınav sonuçlarının 10.00 civarı açıklanması beklenir. Olmazsa sürücü adaylarının öğleden sonrasına hatta belki akşam sütüne kadar beklemeleri gerekebilir.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Teorik ehliyet sınavından en az 70 alan adaylar direksiyon sınavına katılma hakkı kazanacaklar. Adayların direksiyon sınavına ne zaman kaçta girecekleri ehliyet kursu tarafından adaya bildirilecek.

2017 EHLİYET SINAVLARI TAKVİMİ

Bu yılın bitimine kadar önümüzdeki 2 tane ehliyet sınavı kaldı. MTSKS-4 07 EKİM 2017 Cumartesi, MTSKS-5 de 23 ARALIK 2017 Cumartesi günü yapılacak. İki sınav da saat 14.00'de gerçekleştirilecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler