HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ehliyet sınavı yerleri ne zaman açıklanacak? 2017'nin 3. ehliyet sınavı yaklaşıyor!

2017 yılının 3. ehliyet sınavı için az bir süre kaldı ki adaylar ehliyet sınavına nerede gireceklerini merak ediyorlar. MEB ve ehliyet kurslarından henüz adaylara sınav yeri ile ilgili bir bilgi gelmiş değil. Peki 2017 MTSKS-3 sınav yerleri ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınavı yerleri ne zaman açıklanacak? 2017'nin 3. ehliyet sınavı yaklaşıyor!

Yılın üçüncü ehliyet sınavı bu haftasonu 29 Temmuz Cumartesi günü yapılacak. Saat 14.00'da yapılacak sınava Türkiye'nin dört bir köşesinde çok sayıda sürücü adayı girecek. Bu sınava giren sürücü kursu kursiyeleri sınava nerede gireceklerini merak ediyorlar?
MEB'den henüz ehliyet sınavı yerleri ile ilgili bir açıklama yapılmadı! Peki adaylar Cumartesi günü ehliyet sınavına nerede gireceklerini ne zaman öğrenebilecekler? Sınav yerlerinin bu hafta için en geç Çarşamba günü adaylara ilan edilmesi bekleniyor. Her şekilde hafta içi kesinlikle ehliyet sınav yerleri açıklanacak.

EHLİYET SINAVINA KAÇ KERE GİRİLİR?

Ehliyet sınavına girmek isteyen sürücü adayları toplamda 4 defa teorik sınava, 4 defa uygulama sınavı (direksiyon sınavı) girme hakkı vardır. Eğer aday sınav döneminde mazeretsiz şekilde sınava girmezse bir hakkını kullanmış sayılmaktadır. Sınava mazereti nedeniyle giremeyen adayların durumu yönetmelikte belirtilmiştir. Eğer sürücü adayı 4 sınav sonucunda başarısız olursa, kursu tekrar etmek zorunda kalır. Teorik sınavda başarılı olan adaylar 4 defa direksiyon sınavına girme hakkına sahip. Direksiyon sınavında 4 defa başarısız olunduğu takdirde kursa, direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saati doldurularak 4 defa daha sınava girme hakkı verilecektir. Tüm bunlar göz önüne alındığında sürücü adayı 4 defa teorik sınava, teorik sınavdan başarılı olduktan sonra, 4+4 toplam 8 defa direksiyon sınavına girebilir.

2017 EHLİYET SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

2017 yılı 1 yıllık ehliyet harcı 163 lira olurken, B sınıfı ehliyet harcı 402 lira oldu. Harçların da aynı oranda zam görmesiyle 1 yıllık pasaport harcı yeni yılda 154,70 liradan 163,33 liraya çıkacak. B sınıfı sürücü belgesi harcı da yeni yılda 403 lira olacak. Vergi, harç ve cezaların yeniden değerleme oranında artırılması durumunda fatura, gider pusulası gibi belgelerin verilmemesi ve alınmamasının cezası 211,16 liraya çıkacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler