HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EKPSS tercihlerinde son günler! 2017 EKPSS kura ile yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak?

EKPSS tercih dönemi bugün sona eriyor. ÖSYM tarafından bakanlıklar ile ortak gerçekleştirilen ve engelli vatandaşlarımızı, kamu personeli olarak devlet personeli olarak yerleşimleri sağlayan EKPSS tercih dönemi sona yaklaşıyor. Devlet memuru olmak isteyen EKPSS başvurusu yapmış adaylar, istedikleri kadrolar için tercih yapmaları gerekiyor. Peki EKPSS yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak?

EKPSS tercihlerinde son günler! 2017 EKPSS kura ile yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak?

EKPSS tercih dönemi sona ermek üzere. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen EKPSS kura ile kamu personeli yerleştirme için adayların girmek istedikleri kadroları tercih etme süreleri dolmak üzere. 12 Temmuz'da başlayan EKPSS tercih dönemi için son saatler. EKPSS tercihlerinin bugün saat 23.59'a kadar yapılması gerekiyor. Peki EKPSS kura ile yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak?

EKPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

EKPSS kura ile yerleştirme sonuçları tarihi için kesin bir zaman yok. ÖSYM sınav sonuç takviminde yer almayan ve kesin bir tarih olmayan EKPSS yerleştirme sonuçları, geçen sene tercihlerin sona ermesinden bir ay sonra açıklanmıştı. EKPSS yerleştirme sonuçları, osym.gov. tr adresinden duyurulacak.

EKPSS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

EKPSS TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

2016-EKPSS'ye giren ya da 2017-Kura ile yerleştirme için başvuru yapan adaylar, bu tercih döneminde tercih işlemlerini yapabilecekler. Tercih süresi ÖSYM tarafından belirlendi ve buna göre; 12 Temmuz 2017 Çarşamba tarihinde işlemler başlayacak ve 21 Temmuz 2017 Cuma günü saat 23.59'da sona erecek. Sürenin uzatılması gibi bir durumun ise söz konusu olması beklenmiyor. Adaylar bu işlemlerini yaparken EKPSS Tercih Kılavuzu'ndan faydalanacaklar. Burada alınan puanların yanı sıra, yapılan tercihlerin de yerleştirmelerde etkili olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu nedenle tercih işlemlerini yaparken Tercih Kılavuzu'nu incelemek tercih yapacak adayların yararına olacaktır.

EKPSS TERCİHLERİ NEREDEN, NASIL YAPILACAK?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) her yıl ÖSYM tarafından gerçekleştiriliyor. Bu sınavın başvuru sürecinden sonuçların açıklanmasına kadar tüm aşamaları da ÖSYM sisteminden gerçekleştiriliyor. Buradan yola çıkarak EKPSS tercih işlemleri de ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'nden (ÖSYM AİS) gerçekleştirilecek. EKPSS Tercih Kılavuzu'ndan yararlanarak tercihlerini düzgün bir şekilde yapan adaylar ÖSYM'ye tercihlerini internet üzerinden iletecekler. Yapılacak işlemlerde özenli davranmak oldukça mühim. Adayların tercih süresinde tercih edecekleri kadroların genel ve özel koşullarını dikkatle incelemeleri gerekiyor. Çünkü hatalı tercih yapan adayların atamaları, yerleştirildikleri kurumlarca yapılmayacak ve 2016 EKPSS'nin geçerlilik süresince bir daha EKPSS ve Kura ile yapılacak yerleştirmelerde tercihte bulunmayacaklar.

AİS ÜZERİNDEN EKPSS TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

EKPSS KURA İLE YERLEŞTİRMELER NASIL OLACAK?

EKPSS tercihlerini yapan adayların yerleştirme yapılırken sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/dal/bölüm/program ile kadrolar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir. Diğer yandan yerleştirmelerde adayların puanları ve tercih sıralamalarına sadık kalınacak. Önce daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecek.

İlköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyinde kuraya başvuran adaylar arasından kura çekimi ile yerleştirmeler yapılırken; kadrolar için aranan nitelikler, öğrenim düzeyi, cinsiyet v.b. niteliklere bakılacak. 657 sayılı Kanunun 36''ncı maddesine göre 11'inci dereceli kadrolar için ilkokul mezunları kura ile yerleştirme tercihlerinde bulunamayacak, bulunsalar dahi geçersiz sayılacak. Yine 657 sayılı Kanunun 41'inci maddesine göre öncelik eğitim durumu itibariyle ilköğretim/ortaokul mezunlarına verilecek. Bu adaylardan kura ile belirlenen aday boş kadro bulunan tercihleri arasından en üst sıradakine yerleştirilecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler