HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fındıklı’da 82 öğrenci Lazca eğitim görüyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ortaokulların haftalık ders çizelgesinde seçmeli dersler arasına aldığı Lazca'yı Rize'de 82 öğrenci öğreniyor.

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, bu yıl içinde Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanlığınca alınan kararla, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yaşayan diller ve lehçeler dersinin kapsamına, Lazca'nın da alındığını, bu dersin yeni eğitim-öğretim yılında 5. sınıftan başlamak üzere ortaokullarda okutulmaya başlandığını söyledi.

Ders için Rize'nin Fındıklı ilçesinden toplamda 82 öğrencinin müracaatta bulunduğunu ifade eden Yıldırım, "Fındıklı Aksu Atatürk Ortaokulundan 35, Muammer Çiçekoğlu Ortaokulundan da 47 olmak üzere müracaat eden 82 öğrencimize haftada dört saat seçmeli dersler kapsamında Lazca eğitim veriliyor. Öğrenciler, bu ders sayesinde yazma becerisini geliştirirken bir yandan da Lazca'yı anlaşılır ve akıcı bir şekilde konuşmayı öğrenecek. Talep gelmesi durumunda Lazca eğitim için halk eğitim merkezleri bünyesinde kurslar açmayı planlıyoruz." dedi. (CİHAN)

En Çok Aranan Haberler