HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KPSS sonuçları ilan ediliyor! KPSS saat kaçta ilan edilecek merak ediliyor

KPSS sonuçları saat kaçta açıklanacak diye sabırsızlık artıyor. Türkiye'nin dört bir yanında KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınav sonuçları yarın ÖSYM tarafından bugün ilan edilecek. Kamu kurumlarında A Grubundaki meslekleri kapsayan kadrolara başvuracaklar ve devlet okullarında öğretmenlik yapmak isteyenler girdiği bu KPSS'nin sonuçları için heyecanlı bekleyiş nihayet bugün sona erecek. Peki KPSS sonuçları saat kaçta açıklanacak belli mi? İşte KPSS sonuç sorgulama ile ilgili detaylar...

KPSS sonuçları ilan ediliyor! KPSS saat kaçta ilan edilecek merak ediliyor

KPSS sonuçları için adayların heyecanlı ve gergin bekleyişi bugün sona erecek. Ancak ÖSYM'nin sonuçları saat kaçta ilan edeceği bilinmiyor ve KPSS sonuçları için bekleyen adaylar her geçen dakika daha da sabırsızlaşıyorlar. Mayıs ayının son iki hafta sonunda yapılan KPSS A Grubu ve Öğretmen Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ve Alan Bilgisi sınavları için sonuç açıklaması bugün net olarak bilinmeyen bir saate ÖSYM tarafından yapılacak. Türkiye'nin dört bir köşesinde A grubu kapsamındaki meslekler için açılan kadrolara başvuracaklar ve öğretmen adayları şimdi bu saati bekliyor. Peki bugün ÖSYM'nin KPSS sonuçlarını saat kaçta açıklanacak belli mi? Adaylar KPSS puanlarını ne zaman öğrenebilecekler?

KPSS SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin takvimi belli yani KPSS sonuçları ekstra bir durum olmadıkça bugün açıklanacak. Tabii adaylar KPSS sonuçlarının saat kaçta ilan edileceğini merak ediyor çünkü bunun için kesin bir bilgi yok. Yine de KPSS sonuçlarının açıklanma saati ile ilgili bazı beklentiler ve tahminler yok değil.

KPSS'nin açıklanma saati için yapılan tahminler de üç zaman öne çıkıyor. Saat 10.00, 14.00 veya 16.00. Tabii yarın gün içinde herhangi bir saatte KPSS sonuçları açıklanabilir.

KPSS sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden ilan edilecek ki söz konusu sayfaya direkt olarak aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. SÖz konusu sayfa güncellendiğinde T.C kimlik numaranız ile KPSS sonucunuzu sorgulayabileceksiniz.

2017 KPSS sonuçları için tıklayınız

KPSS SONUÇLARINA İTİRAZ

Bugün ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfasına giriş yaparak öğreneceğiniz KPSS puanınızda bir yanlışlık olduğunu düşünürseniz itiraz için ÖSYM'ye başvurmanız gerekiyor.

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, ÖSYM tarafından sonuçların elektronik ortamda açıklanmasından sonraki ilk 10 gün içerisinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak Merkezimize başvurmalıdır. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde Genel Amaçlı Dilekçe örneği kullanılarak (Her dilekçede sadece bir soruya itiraz yapılabilir.) yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini durdurmaz. Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229
numaralı hesabına (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir (Sınav ücretleri bu hesaba kesinlikle yatırılmamalıdır.).

Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

HANGİ SINAVLAR AÇIKLANIYOR!

Bugün KPSS sonuçları kapsamında çeşitli puanlar açıklanacak. Bunlar KPSS Genel Yetenek - Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ve KPSS Alan Sınavları. MAyıs sonunda yapılan KPSS Alan Bilgisi sınavları çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, hukuk, iktisati maliye, işletme, muhasebe, istatistik alanlarını kapsıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler