HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS sonuçları açıklandı! Sınav sonuçları an itibariyle ÖSYM sonuç açıklama sisteminde!

LYS sonuçları açıklandı mı, açıklandı derken ÖSYM, LYS sonuçlarını nihayet açıkladı. Haziran'ın ilk haftasında ayında binlerce bilim insanı adayının girdiği 2017 LYS sonuçları, ÖSYM'nin sınav takvimine göre bugün açıklanması gerekiyordu ve hiçbir aksama yaşanmadan LYS sonuçları açıklandı. Peki LYS sonuçları nerden görüntülenebilir? İşte ÖSYM sonuç açıklama sistemi hakkında her şey!

LYS sonuçları açıklandı! Sınav sonuçları an itibariyle ÖSYM sonuç açıklama sisteminde!

LYS sonuçları an itibariyle ÖSYM sonuç açıklama sistemi aracılığı ile açıklandı. Haziran ayında 11, 12, 17 ve 18'in olmak üzere LYS sınavına giren 832 bin 994 aday, şimdi gözlerini ÖSYM'ye diktiler ve 2017 LYS sonuçlarının saatlerce açıklanmasını beklediler. ÖSYM tarafından LYS sonuçlarının açıklandığı tarih olarak 11 Temmuz Salı günü yani bugün olarak duyurulmuştu. LYS sonuçları ÖSYM resmi sitesi osym.gov.tr'nin sonuç açıklama sistemi arayüzünde yayınlanıyor
LYS SONUÇLARINA NASIL ERİŞEBİLİRİM?
LYS sonuçları şimdi açıklandı. Geçtiğimiz yıl öğleden sonra LYS sonuçlarını açıklayan ÖSYM, beklentilerin aksine bugün biraz daha geç kaldı ve akşam saatlerinde sonuçları açıkladı. Daha önce de belirtildiği gibi, LYS sonuçları ÖSYM sonuç açıklama sistemi arayüzünde erişime açıldı! Sınav sonuçlarına erişebilmek için diyalog penceresinden ilk başta TC kimlik numaranızı, ardından da LYS başvuru sırasında edindiğiniz Sonuç Açıklama Sistemi şifresi ile giriş yapmanız gerekiyor.
Direkt olarak şu bağlantı ile; sonuc.osym.gov.tr ile LYS sonuçlarına erişebilirsiniz.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

LYS puanlarının açıklanmasının ardından üniversite tercihleri ise 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak. Tercihler, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacak. Ağustos ayında tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler