HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS soru ve cevapları ÖSYM/AİS üzerinden yayımlanacak ama ne zaman?

LYS 2017 maratonu geçtiğimiz hafta sonu başladı ve öğrenciler sosyal bilimler ile matematik sınavlarına girdiler. Böylece üniversite sınavlarının LYS-1 ve LYS-4 ayakları tamamlanmış oldu. Peki bu LYS'lerin sınav soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak? Öğrenciler LYS matemetik ve sosyal bilimler sınavların nasıl geçtiğini ne zaman kontrol edebilecekler? İşte LYS soruları ve cevapları, LYS sonuçları ile ilgili ÖSYM takvimi...

LYS soru ve cevapları ÖSYM/AİS üzerinden yayımlanacak ama ne zaman?

Türkiye'nin 81 ilinde öğrenciler geçtiğimiz hafta sonu LYS-1 Matematik ve LYS-4 Sosyal Bilimler sınavlarına girdiler. LYS'ye giren öğrenciler sınavdan çıkar çıkmaz sınavlarının nasıl geçtiğini kontrol edebilmek için LYS soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak sorusunun cevabını almaya başladılar. Nitekim özellikle veliler LYS soruları çocukları için zor muydu değil miydi merak ediyorlar.

LYS 2017 SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

LYS soru ve cevaplarının yayımlanması ve AİS üzerinden adayların erişimine açılması için geriye kalan LYS-2 Fen Bilimleri , LYS-3 Edebiyat Coğrafya ve LYS-5 Yabancı Dil sınavlarının da yapılması gerekiyor. Bu hafta sonu yapılacak bu sınavlardan sonra öğrenciler LYS soru ve cevaplarının çıkmasını bekleyecekler.

LYS-1 MATEMATİK SORULARI NASILDI?

Uzmanlar 2017 LYS-1 matematik sınavının zorluk derecesinin geçtiğimiz yıllarla benzer olduğunu söylüyor. Tabii öğrencilerden kendi durumlarına göre kolay ve zorluk bakımından karışık yorumlar yapılıyor. Bazıları LYS-1 matematik sınavının zorluğunu normal bulurken diğerlerine zor gelmiş. Bunun dışında bu senenin matematik sınavı için öğrencilerden gelen yorumlara göre bilgi gerekliliği ağır denebilir.

2 MATEMETİK SORUSUNUN İPTALİ İSTENİYOR

Gerek sosyal medyadan gerekse de eğitim camiasından LYS-1 Matematik sınavındaki iki soruya tepki geldi. Müfredatta olmayan Uzay Analitiği ile ilgili 2 sorusunun iptal edilmesi gerektiği belirtiliyor.

SIRADAKİ LYS'LER

Bu hafta sonu LYS maratonu Fen Bilimleri, Edebiyat-Coğrafya ve Yabancı Dil sınavları ile devam edecek. Bu sınavların tamamlanması ile de öğrenciler LYS soru ve cevapları ne zaman çıkacak diye bekleyebilirler.

LYS-2 Fen Bilimleri sınavı: 17 Haziran 2017 Cumartesi günü yapılacak olan LYS-2, sabah saat 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve toplam 135 dakika sürecek. LYS-2'de, Fizik Testi, Kimya Testi ve Biyoloji Testi yer alacak. Testlerde 30’ar soru bulunacak ve 45’er dakika cevaplama süresi verilecek. Her bir test ayrı soru kitapçığında bulunacak, tek cevap kâğıdı kullanılacak. Fizik, Kimya, Biyoloji Testinin her birinde 1’er soru, kısa cevaplı soru olacak.

LYS-3 Edebiyat - Coğrafya sınavı: 18 Haziran 2017 Pazar günü yapılacak olan LYS-3, sabah saat 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve toplam 120 dakika sürecek. LYS-3'te, Türk Dili ve Edebiyatı Testi ile Coğrafya-1 Testi olacak. Türk Dili ve Edebiyatı Testinde 56 soru yer alacak ve 85 dakika süre tanınacak. Coğrafya-1 Testinde ise 24 soru bulunacak ve 35 dakika cevaplama süresi verilecek. Her bir test ayrı soru kitapçığında bulunacak, tek cevap kâğıdı kullanılacak. Türk Dili ve Edebiyatı Testinde 2 soru, Coğrafya-1 Testinde 1 soru, kısa cevaplı soru olacak.

LYS-5 Yabancı Dil sınavı: 17 Haziran 2017 Cumartesi günü yapılacak olan LYS-5, öğleden sonra saat 14.30'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve toplam 120 dakika sürecek. Sınavda adaylara 80 soru sorulacak. Yabancı Dil Sınavı Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç dilde yapılacak. Yabancı dil testinde her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacak. Sınavda adaya LYS başvurusunda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecek. Yabancı Dil Testinde 3 soru, kısa cevaplı soru olacak.

9.45'TEN ÖNCE GELEMEYENLER SINAVA ALINMADI

Bütün uyarılara rağmen LYS'de de 15 dakika kuralına takılanlar oldu. Sınava yetişebilmek için maraton koşucularına taş çıkartan kız öğrenciye vatandaşlar alkışlar ve tezahüratlarla destek verdi. Sınava 15 dakika kala kapıların kapanmasının ardından görevliler, sınava geç kalan adayların içeri alınmayacağını söyledi. LYS sınavına geç kalan bir öğrenci ise sınava alınmayınca demir kapıya vurarak içeri girmek istedi. Kayseri'de 13 öğrenci geç kaldıkları gerekçesiyle salona alınmadı.

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN İLAN EDİLECEK?

ÖSYM'nin ÖSYS takvimine göre LYS sonuçları 11 Temmuz 2017 Salı günü ilan edilecek ve adaylar girdikleri her bir LYS sınavı için puanlarını öğrenecekler. Ardından da bu puanlar ile LYS tercih süreci başlayacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler