HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS tercih dönemi ne zaman başlayacak? İşte tüm bölümlerin taban puanları!

Sonuçlar açıklandı ve artık YGS-LYS tercih dönemi başlayacak. Öğrenciler 2017 LYS ve YGS puanları ile üniversitelerin önlisans - lisans bölümleri içinden tercih yapacaklar. Peki YGS ve LYS tercih dönemi ne zaman başlayacak ve adayların tercih aşamasında nelere dikkat etmeleri gerekiyor. İşte YGS – LYS tercih dönemi ile ilgili detaylar ve tüm üniversitelerdeki tüm bölümlerin taban puanları ile en alt başarı sırası...

LYS tercih dönemi ne zaman başlayacak? İşte tüm bölümlerin taban puanları!

2017 ÖSYS kapsamında YGS ve LYS sonuçlarının açıklanması ile puanlarla ilgili başka bir aşama kalmadı. Artık üniversite adaylarının önünde tercih süreci ile yerleştirme sonuçları var. Adaylar önümüzdeki günlerde YGS ve LYS puanları ile üniversitelerin önlisans, lisans bölümleri arasından tercih yapacaklar. Peki tercih dönemi ne zaman başlayacak, tercih yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor?.. İşte soru ve cevaplarla tercih süreci ve lisans ile önlisans programlarının 2016 taban puanları...

ÜNİVERSİTE TERCİH DÖNEMİ DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bu sorunun cevabı ÖSYM'nin geçtiğimiz günlerde paylaştığı önbilgilendirme tercih kılavuzu ile verildi. ÖSYM'nin takvimine göre üniversite tercih dönemi 18 Temmuz'de başlayacak. Adayların tercih işlemlerini 26 Temmuz tarihine kadar tamamlamaları gerekiyor.

TERCİH YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Adayların öncelikle tercih yapacakları bölümün puan türüne dikkat etmeliler Aşağıdaki bağlantılar ile ulaşabileceğiniz önlisans ve lisans programları listelerinde bölümlerin puan türleri de belirtilmektedir. Bir üniversite bölümüne başvurabilmek için o bölümün şart koştuğu puan türüne sahip olmanız gerekmektedir.

2017-ÖSYS Üniversite Programları ve Kontenjanları Kılavuzu Tablo –3 Önlisans

2017-ÖSYS Üniversite Programları ve Kontenjanları Kılavuzu Tablo –3 Lisans

Adyalar tercih yaparken üniversitelerin 2016 yılı taban puanlarını dikkatle incelemeli ve bunukendi puanları ile karşılaştırmalılar. 2016 yılının taban puanları o yıl söz konusu bölüme yerleşenlerin en düşük puanını göstermektedir. Kendi puanınız ile taban puanını karşılaştırarak o bölüme yerleşme olasılığınız hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Puan ve başarı sıralaması dışında mutlu ve verimli bir üniversite hayatı için seçeceğiniz üniversitenin olanakları ile üniversite ortamının size ne kadar hitap edeceğini de göz önüne almak da fayda var. Tercih yaparken üniversitelerin tanıtımlarından çok ortaya koydukları projelere ve başarılarına, akademisylenlerine, kampüs olanakların, altyapılarına, iş dünyasına olan yakınlık ve burs olanaklarına bakmalısınız.

İstediğiniz bölüm ve üniversiteleri belirledikten sonra tercih sıralamanızı puandan çok en çok istediğiniz bölüme göre yapmanız istediğiniz şeyi almanız açısından daha önemli. Uzmanlar bu aşamada adayın popüler veya en kazançlı değil en çok istenilen programları sıralamada yukarı yazılmasını tavsiye ediyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler