HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖABT KPSS sonuçları saat kaçta ilan edilecek? ÖSYM'den açıklama var mı?

Öğretmenlik Alan Bilgisi yani ÖABT KPSS sonuçları bugün açıklanacak. Bu yüzden çok sayıda aday dikkatini ÖSYM'den gelecek açıklamaya vermiş durumda. Sınav sonuçları açıklama günlerinin artık bir klişesi haline gelen sonuçlar kaçta açıklanacak sorusu KPSS ÖABT 2017 için de soruluyor. Bekleyiş sürüyor. Peki ÖSYM cephesinde son durum nedir? ÖABT KPSS sonuçları saat kaçta ilan edilecek diye bir açıklama var mı?

ÖABT KPSS sonuçları saat kaçta ilan edilecek? ÖSYM'den açıklama var mı?

2017 ÖABT KPSS sonuçları için nefesler tutuldu. Bu sene KPSS kapsamında ÖABT'ye giren adaylar sonunda bugün KPSS sonuçları açıklaması bekledikleri açıklamaya kavuşacaklar. Tabii KPSS sonuçları için bekleyenler bunun bugün saat kaçta olacağını merak ediyorlar. ÖSYM'nin takvimine göre sonuçlar bugün ilan edilecek ama ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi saat kaçta güncellenecek?

ÖABT KPSS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

ÖSYM bünyesindeki diğer sınavlarda olduğu gibi KPSS'de de adaylara sadece açıklama tarihi ile bilgi veriliyor. Sonuçlar şu saatte açıklanacak diye net bir bilgi verilmiyor. Genellikle sınav sonuçlarının açıklanması akşam üstünü buluyor ki ÖABT KPSS sonuçları için de 17.00 - 19.00 saatleri arası tahmin ediliyor.
KPSS sonuçları ilan edildiğinde aşağıdaki bağlantı ile ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemine ulaşabilir ve ÖABT KPSS başlığına tıkladıktan sonra T.C. kimlik numaranızı girerek puanınızı sorgulayabilirsiniz.

ÖABT KPSS sonuçları için tıklayınız

23.59 SAATİ KAFA KARIŞTIRMASIN!

Son zamanlarda KPSS gibi ÖSYM haberlerinde çeşitli yayın organları sınav sonuçlarının açıklanma saatini 23.59 olarak açıklamaktalar. Hatta bazı kaynaklar bunu ÖSYM'nin sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak sorusunun cevabı olarak vermekte. Ancak burada bir yanlış anlaşılma söz konusu.

Bir daha hatırlatalım. ÖSYM hiçbir sınav için sonuçların açıklanma saatini kesin olarak belirtmez. ÖSYM'nin resmi sitesinde de verilen 23.59, bu örnekte KPSS sonuçlarının söz konusu saate kadar ilan edileceği anlamınına gelir. Peki tabii ki KPSS sonuçları da bu satten önce açıklanacaktır. Şimdiye kadar açıklanması 23.59'a kalan bir sınav görülmedi.

KPSS SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

KPSS'de 120 puanı hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS İlkbahar Dönemi sınavı sonucu kullanılacaktır. KPSSP120 puanının hesaplanmasını isteyen adayların YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır.

Bir testte, en az bir (1) ham puanı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. YDS’de en az bir (1) ham puanı bulunmayan adayların yabancı dil standart puanı hesaplanmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Belirlenen ağırlıklara göre, testlerden ve YDS puanlarından elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasında kullanılan standart puanların tümünün olması gerekir. Adayların ASP’leri kullanılarak KPSS puanları hesaplanacaktır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler