HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖSYM LYS sonuçları 2017 : Adaylar, ÖSYM sonuç sayfasında bekliyor!

LYS ne zaman açıklanacak merakla bekleniyor. Üniversite hayalleri kuran adaylar, Haziran'da girdikleri LYS sonrasında sonuçlarını açıklanmasını heyecanla beklemeye başladılar. ÖSYM tarafından tam bir saat verilmemesi yüzünden adaylar, sabahtan bu yana müjdeli haber için internet sayfasını sürekli yeniliyorlar. ÖSYM 2017 LYS sonuçlarını sayfamızdan sorgulayabilirsiniz.

ÖSYM LYS sonuçları 2017 : Adaylar, ÖSYM sonuç sayfasında bekliyor!

LYS sonuçları için zaman ilerledikçe heyecan daha da artıyor. ÖSYM tarafından bugün açıklanacağı duyurulan LYS sonuçları için belli bir saat olmadığı için adaylar sürekli olarak ÖSYM sonuç sayfasını kontrol ediyorlar. Özellikle sosyal medyadan bu konudan ÖSYM'ye artık açıklayın şeklinde mesajlarına herhangi bir cevap veya açıklama gelmedi. Bu yüzden adayların heyecanlı ve stresli bekleyişleri sürüyor. 2017 LYS sonuçlarının açıklanacağı ÖSYM sonuç sayfasına aşağıdaki linkten ulaşabilir ve kaç puan aldığınızı öğrenebilirsiniz.

LYS sonuçları sorgulama - ÖSYM sınav sonuç sayfası için tıklayınız

LYS SONUÇLARI NASIL KONTROL EDİLİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavlarının (LYS) sonuçları bugün açıklanacak. ÖSYM tarafından 10-11 Haziran ve 17-18 Haziran 2017 tarihlerinde uygulanan 2017 LYS sonuçları bugün açıklanacak. Adaylar, LYS sınav sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet adresi https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden öğrenebilecek.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

LYS puanlarının açıklanmasının ardından üniversite tercihleri ise 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak. Tercihler, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacak. Ağustos ayında tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler