HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖSYM'den eczacılık uzman eğitimi duyurusu

ÖSYM'den eczacılık uzmanlık eğitimi almak isteyenler için sınav duyurusu geldi. ÖSYM'nin açıklamasına göre başvurular Haziran ayında alınacak ve Eylül sonunda da sınav gerçekleştirilecek.

ÖSYM'den eczacılık uzman eğitimi duyurusu

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin yaptığı duyuruya göre üniversitelerin Eczacılık fakültelerinde uzmanlık eğitimi almak isteyenlere yönelik olarak sınav yapılacak. Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı yani 2017 EUS 24 Eylül 2107 tarihinde yapılacak.

BAŞVURULAR HAZİRANDA

Eylülde yapılacak sınava başvurular da Haziran ayında alınacak. 13-21 Haziran olarak belirlenen başvuru döneminde adaylar AİS yani Aday İşlemleri Sistemi üzerinden başvuru gerçekleştirecekler.

SINAV KONULARI

ÖSYM duyurusunda sınavda sorulacak soruların hangi konuları kapsadığını ve bu konuların sınavdaki ağırlığını da paylaştı.

ÖSYM'NİN EUS 2017 DUYURUSU

21 Ekim 2016 tarihli ve 29864 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği hükümlerine göre üniversitelerin Eczacılık Fakültelerinde uzmanlık eğitimi görmek isteyenler için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2017-EUS) yapılacaktır.

Sınav, 24 Eylül 2017 tarihinde Ankara’da uygulanacak olup sınava başvurular, 13-21 Haziran 2017 tarihleri arasında alınacaktır. Sınava başvurmak isteyen adaylar için Kılavuz ile Aday Başvuru Formu başvuru tarihleri içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinde yer alacaktır.

Sınavda, adayların mesleki bilgilerini ölçmeye yönelik 100 soru yer alacaktır."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler