HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

POMEM başvuru sonuçları belli oldu mu? 21. dönem POMEM sınav tarihleri açıklandı mı?

POMEM başvuru sonuçları için bekleyiş sürüyor. 21. dönem POMEM başvuruları 6 Ekim'de sona erdi. Önbaşvuru sonrasında 13 bin aday arasına girme umudu taşıyan binlerce kişi, POMEM başvuru sonuçlarını ve sınavlarını başlama tarihlerini merak etmeye başladı. Peki POMEM başvuru sonuçları belli oldu mu? 21. dönem POMEM sınavları ne zaman başlayacak?

POMEM başvuru sonuçları belli oldu mu? 21. dönem POMEM sınav tarihleri açıklandı mı?

POMEM başvuru sonuçları açıklandı mı merak ediliyor. 25 Eylül ile 6 Ekim tarihleri arasında önbaşvuruların sona ermesi sonrasında onbinlerce kişi POMEM başvuruları kabul edildi mi, başvuru sonuçları belli oldu mu diyerek sonuçları takip etmeye başladı. Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartları taşımak kaydıyla lisans mezunu (10.000) erkek, (1.000) kadın, önlisans mezunu (1.800) erkek, (200) kadın olmak üzere toplam (13.000) öğrenci alımı yapılacağı açıklanmıştı. Başvuru koşullarını taşıyan ve polis olma hayali kuran binlerce kişi önbaşvurularını yaptıktan sonra POMEM başvuru sonuçlarını açıklanmasını ve 21. dönem POMEM sınav tarihlerinin belli olmasını beklemeye başladılar. Peki POMEM başvuru sonuçları ne zaman belli olacak? POMEM sınavları ne zaman başlıyor?

POMEM BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

POMEM 21. dönem önbaşvuruları geçen hafta sona ermesi ile birlikte bir sonraki aşama olan şahsen başvuru ve evrak teslimi için adaylar, akademiden gelecek haberi beklemeye başladılar. POMEM kılavuzunda belirtildiği gibi ön başvurular sonrasında yapılacak olan şahsen başvuru ve evrak teslimi için pa.edu.tr adresinden açıklama daha yapılmadı.

POMEM başvuru kılavuzunda söylendiği şekli ile başvuru sonuçları yukarıda belirtilen site üzerinde ilan edilecektir. Adaylara bunun dışında herhangi bir yolla tebligat yapılmayacağı özellikle belirtildi.

Adaylar hangi tarihte ve nerede başvuru ve sınava katılacaklarını Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası olan ww.pa.edu.tr adresinden öğreneceklerdir.

POMEM SINAV ESASLARI

Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. POMEM’e giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılır. İnternet üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adayların şahsen başvuruları (evrak teslimi) ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı yapılacaktır. Adayların ikamet illerine göre belirlenen sınav merkezleri ve sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez.

Hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, aynı başvuru dönemi içinde başka bir sınav komisyonuna başvuramazlar.
Sınav komisyonu kararlarına itiraz edilemez.

ÖN SAĞLIK KONTROLÜ

Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. Ön sağlık kontrolü Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre yapılır. Ön sağlık kontrolü komisyonu adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” veya “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” şeklinde karar verir. “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar hakkında gerekçe belirtilir.

Hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, bir sonraki sınav aşamasına geçemezler.

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI

Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar. Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçme işlemini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar. Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır. Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar mülakat sınavına tabi tutulurlar.

UYARI: Fiziksel yeterlilik sınavında adayların tabi tutulacağı parkur ve talimatı ayrıca Polis Akademisi Başkanlığımızın www.pa.edu.tr resmi internet sayfasından duyurulacaktır. Adayların Fiziksel Yeterlilik Sınavında yanlarında spor hareketlerine uygun kıyafet ve ayakkabı getirmeleri faydalarına olacaktır.

MÜLAKAT SINAVI

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar. Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;
a) Konu hakkında bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavrama,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler