HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

POMEM başvuru sonuçları ne zaman belli olacak? 21. dönem POMEM fiziki yeterlilik sınav talimatı yayınlandı!

21. dönem POMEM başvuru sonuçları merakla bekleniyor. Polis Akademisi tarafından 13 bin öğrenci adayı başvuruları 25 Eylül ile 6 Ekim arasında yapıldı. Polis olma hayali kuran adaylar, POMEM başvuru sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladılar. Polis Akademisi resmi sitesinde başvuru sonuçlarından önce 21. dönem POMEM giriş sınavı fiziki yeterlilik sınavı talimatı yayınlandı. POMEM başvuruları kabul edilecek adayların gireceği ilk sınav olan fiziki yeterlilik sınavı nasıl yapılacak?

POMEM başvuru sonuçları ne zaman belli olacak? 21. dönem POMEM fiziki yeterlilik sınav talimatı yayınlandı!

21. dönem POMEM başvuru sonuçları merakla beklenirken Polis Akademisi resmi sitesi üzerinden fiziki yeterlilik sınavı talimatını yayınlandılar. 25 Eylül'de başlayan ve 6 Ekim'de sona eren 21. Dönem POMEM başvuruları sonrasında sonuçları heyecanla bekleniyor. Lisans mezunu (10.000) erkek, (1.000) kadın, önlisans mezunu (1.800) erkek, (200) kadın olmak üzere toplam (13.000) öğrenci alımı yapılacak olan 21. dönem POMEM başvuru sonuçlarından önce fiziki yeterlilik sınavı talimatı açıklandı. Bu talimata göre POMEM başvuruları kabul edilenler, ilk olarak bu sınava girecekler. Fiziki yeterlilik sınavı talimatı, giriş sınavınında hangi etaplardan oluştuğuna dair bilgiler veriyor. Peki 21. dönem POMEM başvuru sonuçları ne zaman belli olacak?

  1. DÖNEM POMEM BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

21. dönem POMEM için ön başvurular, 25 Eylül - 6 Ekim arasında binlerce öğrenci adayı tarafından yapıldı. Lisans ve önlisans mezunu 1200'ü bayan olmak üzere toplam 13 bin POMEM öğrencisi olmak isteyen adaylar, belirtilen tarihlerde önbaşvurularını yaptıktan sonra sınav tarihlerini beklemeye başladılar. Polis Akademisi 21. Dönem POMEM öğrenci adaylığı başvuru sonuçları ilerleyen günlerde pa.edu.tr sitesinde açıklanacak. Fakat tam olarak bir tarih belirtilmemiş.

21. DÖNEM POMEM GİRİŞ SINAVI FİZİKİ YETERLİLİK SINAV TALİMATI

21. dönem POMEM fiziki yeterlilik sınav talimatı, sınava girecek adayların nelere dikkat etmesi gerektiğini açıklıyor. Aynı zamanda fiziki yeterlilik sınavı etapları nelerdir, süre ölçümü nasıl yapılacak, hareketlerin yapımı konusunda detaylı bilgi veriyor. Aşağıdaki görülen fiziki yeterlilik sınav parkurunda yer alan hareketlere dair detaylı bilgilere verilen bağlantıdan ulaşabilirsiniz. POMEM öğrenci adayları, fiziki yeterlilik sınavı öncesi gruplara ayrılayarak parkurun tanıtımı yapılacak. Bu tanıtım sırasında hangi hareketi nasıl yaparlarsa uygun olacağı ve ne yapmaları durumunda ceza olarak süre ekleneceğini adaylara anlatılacak.

21. dönem POMEM fiziki yeterlilik sınav talimatını okumak için tıklayınız

21. DÖNEM POMEM SINAVI NE ŞEKİLDE YAPILIYOR?

21. Dönem POMEM öğrenci adaylığı için yapılan ön başvurulardan sonra POMEM sınav tarihi merak ediliyordu. Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. POMEM’e giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılır.

POMEM sınavı için ise ilk önce öğrenci adaylığı için başvuranlardan pa.edu.tr üzerinde ileride belirtilecek yer ve tarihlerde ön sağlık kontrolüne girilmesi istenecek. POMEM öğrenci adayının sınavlara giriş hakkı kazanması için bu sağlık kontrolünde POMEM öğrenci adayı olur onayı alması gerekiyor. Bundan sonraki ilk aşama ise fiziki yeterlilik sınavı oluyor.

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI

Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar. Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçme işlemini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar.

Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır. Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar mülakat sınavına tabi tutulurlar.

MÜLAKAT SINAVI

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan 21. Dönem POMEM öğrenci adayları, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar. Burada adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;

a) Konu hakkında bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavrama,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

POMEM SINAV SONUÇ LİSTESİNİN BELİRLENMESİ VE İLANI

POMEM öğrenci adaylarının başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25’i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamıdır.

Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir. Adayların sınav sonuçları, sınav ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra Polis Akademisi Başkanlığınca ilan edilir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler