HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! LYS sonuçları açıklandı! LYS sonuçları sorgulama ekranı açıkladı

ÖSYM'den son dakika güncellemesi geldi ve LYS sonuçları açıklandı. Önce YGS daha sonra da LYS'ye giren çok sayıda aday an itibari ile LYS puanlarını öğrenmeye başladılar. Üniversite adayları LYS sonuçları sorgulama sayfasına ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden erişiyorlar. Söz konusu LYS sonuçları sayfasına direkt olarak haberimizden ulaşabilirsiniz.

Son dakika! LYS sonuçları açıklandı! LYS sonuçları sorgulama ekranı açıkladı

LYS sonuçları ilan edildi! Böylece 2017 yılının ÖSYS maratonunda puan sonuçları ile ilgili işlemler tamamlandı. LYS sonuçları ilanı ile sıra tercih işlemlerine geldi. LYS sonuçları için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilir ve direkt olarak resmî LYS sonuç sorgulama sayfasına erişebilirsiniz.

LYS sonuçları için tıklayınız

Yukarıdaki sayfada LYS puanlarınızı görebilmek için T.C. kimlik numaranız ve ekrandaki güvenlik numarasını girmeniz yeterlidir.

LYS TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ÖSYM'nin önbilgilendirme tercih kılavuzuna göre bugün LYS sonuçları açıklamasını takiben tercih dönemi önümüzdeki hafta yani 18 Temmuz'da başlayacak. Yani puanlarınızı öğrenip üzerine düşünmek için daha vakit var. Öğrenciler 24 olan tercih haklarını 26 Temmuz'a kadar yapıp ÖSYM'ye bildirmek durumundalar.

Üniversitelerin taban puanlarına ve bölümlerin zorunlu kıldığı puan türlerine göre tercih yaptıktan sonra öğrenciler "Tercih Süresi" içinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinde değişiklik de yapabilecekler. Söz konusu tercih süresi içinde yani 26 Temmuz'a kadar seçilen üniversite bölümlerin değiştirilmesi de mümkün. Ancak tercih süresi son gününden sonra sistemdeki tercihler nihai olacak ve bundan sonra LYS yerleştirme sonuçları için beklemeye başlayacaklar.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler