HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEOG 2. nakil başvuruları nasıl yapılır? E-okul boş kontenjan listesi ve TEOG 2. nakil işlemleri için tıklayın

TEOG 1. nakil sonuçları nihayet açıklandı. MEB TEOG 1. nakil sonuçlarını E-okul sisteminde erişime açtı. Şimdi sırada TEOG 2. nakil başvuruları var. Peki TEOG 2. nakil başvuruları ne zaman? TEOG 2. nakil başvuruları nasıl yapılır? İşte e-okul boş kontenjan listesi ve TEOG 2. nakil başvuru işlemleri...

TEOG 2. nakil başvuruları nasıl yapılır? E-okul boş kontenjan listesi ve TEOG 2. nakil işlemleri için tıklayın

TEOG heyecanı devam ediyor. TEOG 2. nakil başvuruları nasıl yapılır sorusu soruluyor. Bilindiği gibi dün TEOG 1. nakil sonuçları açıklanmıştı. Öğrenciler 2017-2018 eğitim öğretim hayatlarını hangi lisede geçirecek belirlemişti. Şimdi sıra TEOG 2. nakil başvurularında. Boş kontenjan bulunan başka okulları denemek isteyen öğrenciler tercih listeleri ve boş kontenjan durumuna göre TEOG 2. nakil başvurusu yapıyorlar. Peki TEOG 2. nakil başvuruları ne zaman? E-okul boş kontenjan listesi ve TEOG 2. nakil işlemleri için tıklayın

TEOG 2. NAKİL BAŞVURULARI

TEOG 2. nakil başvuruları için işlemler e-okul ana sayfasında dün başladı. TEOG 2. nakil başvuruları 25 Ağustos'a kadar devam edecek. TEOG 2. nakil başvuru sonuçlarının ise 28 Ağustos tarihinde açıklanması bekleniyor. TEOG 3. nakil başvurularının ise 2.nakil başvuru sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından 28 Ağustos tarihinde başlayıp, 6 Eylül'de sona ermesi planlanıyor. 8 Eylül'de ise 3. nakil başvuru sonuçları ve taban puanları ilan edilecek. İl/ilçe sınırları içinde nakil tercihi yapmak isteyen aday öğrenciler 11-14 Eylül tarihleri arasında başvurularını yapabilecek ve başvuru sonuçları 15 Eylül'de yayınlanmış olacak.

Güncel boş kontenjanlar ve taban puanlar için tıklayınız

Nakil başvuru listeleri için tıklayınız

2017 - 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

E-okul ile nakil ve kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra öğrenciler okulların açılmasını bekleyecekler. 2017-2018 yeni öğretim yılı herhangi bir değişiklik olmazsa 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Öğrenciler yine yollara dökülecek ki bu da okul servislerinin yollara dönmesi demek. Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi özellikle büyük şehirlerde okulların açıldığı gün veya haftasında toplu taşımayı teşvik etmek için indirim yapılabilir. Bu yüzden özellikle uzakta çalışanlar için okulların açılma tarihi kritik bir öneme sahip.

OKULA KAYIT NASIL YAPILACAK?

Kayıt için velilerin ekstra bir şey yapmalarına gerek bulunmuyor. Kayıt işlemleri yerleştirme işlemleri ve esaslarına göre sistem üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecek.

Pansiyonlu okulları kazanarak kayıtlarını yaptıran ve yatılı olarak öğrenim görmek isteyen öğrencilerden yatılı okuma şartlarını taşıyanlara, cinsiyetine uygun pansiyon bulunması hâlinde, yatılılık kontenjanı çerçevesinde Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereğince yatılı olarak öğrenim görme imkânı sağlanıyor.

Mesleki eğitim merkezlerine yerleştirilen öğrenciler çıraklık eğitimine başlayacakları iş yerleri ile yerleştirildikleri tarihten itibaren en geç 2 ay içinde sözleşme imzalayacaklardır. Sözleşme imzalamayanların kayıtları silinerek açık öğretim kurumlarına yönlendirilecektir. Pansiyonlarda paralı yatılı kalmak isteyen öğrenciler ise kontenjanlar ölçüsünde paralı yatılı kalabilecekler.

Açık Ortaöğretim Kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, kesin kayıtlarını yaptırmak üzere 15 Eylül 2017 tarihi mesai bitimine kadar Açık Ortaöğretim Kurumları irtibat bürolarına başvurmaları gerekmektedir.

YATILILIK TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

Örgün resmî ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerden öğrenimlerine yatılı olarak devam etmek isteyenler pansiyonlu okullarda doğrudan okul müdürlüğüne, pansiyonu bulunmayan okullarda ise il/ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonlarına belgeleri ile birlikte 11-14 Eylül 2017 tarihleri saat 17.00’ye kadar müracaat edeceklerdir.

İOKBS sonucu burslu okumaya hak kazanan öğrenciler de kayıt yaptırdıkları/öğrenim gördükleri okul müdürlüğüne en geç 29 Eylül 2017 tarihi saat 17.00’ye kadar müracaat edeceklerdir. Konu ile ilgili genel açıklamalar, Parasız Yatılılık ve Bursluluk e-Kılavuzunda yer alıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler