HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEOG nakil sonuçları E-okul'da! Tercih listeleri ve yeni kontenjanlar ile birlikte

TEOG 2. nakil sonuçları ve 2. nakil başvuruları için vakit geldi. Bugün öğrencilerin MEB'in e-okul platformunda işleri var. 1. nakil sonuçları kontrol edildikten sonra sonuçtan memnun olmayanlar bir kez daha nakil başvurusu yapacaklar. Tabii bunu okulların yeni boş kontenjan durumuna göre yapacaklar. Adaylar 21-25 Ağustos tercih listelerine göre nakil işlemlerini sürdürecekler.

TEOG nakil sonuçları E-okul'da! Tercih listeleri ve yeni kontenjanlar ile birlikte

Öğrenciler ve veliler bugün TEOG heyecanı bir kez daha yaşanıyor. MEB'in TEOG 2017 takvimine göre 1. nakil sonuçları ile 2. nakil başvuru işlemleri için gün bugün. Bilindiği gibi tüm bu işlemler e-okul üzerinden yapılacak. Gerek 1. nakil sonuçları gerekse de 2. nakil başvurusu için gerekli olan bilgiler e-okul'da Bu bilgilere 21-25 Ağustos tercih listeleri ile ilk nakil sonrası güncellenen boş kontenjan listeleri de dahil nakil sonuçları sorgulama sayfası ve E-okul'a aşağıdaki bağlantıkardan ulaşabilirsiniz.

Nakil sonuçları için tıklayınız

E-okul için tıklayınız

NAKİL BAŞVURU HAKKI VE SÜREÇ

14-18 Ağustos, 21-25 Ağustos, 28 Ağustos-6 Eylül olmak üzere toplam üç nakil dönemi olacaktır. Yani üç hafta peş peşe nakil başvuruları pazartesi başlayıp cuma günü sona erecek, sonuçlar ise bir sonraki pazartesi günü açıklanacaktır. Nakil sürecinde en az 1 en fazla 3 okul olmak üzere istenilen tüm liseler tercih edilebilecektir. Nakil süreci sonunda istediği bir okula yerleşemeyen öğrenci ilk tercihlerde kazanmış olduğu okuluna devam edecektir. Yani açıkta kalma gibi bir durum söz konusu değildir.

KAYIT YAPTIRMAYA GEREK VAR MI?

Kayıtlar sistem üzerinden otomatikman yapılacağından öğrencilerin ayrıca kayıt yaptırmalarına gerek yoktur ancak okul bilgi formlarının doldurulması, ders seçimi, okul kıyafeti gibi durumlar için öğrencilerin velisi ile birlikte Yeni okullarını ziyaret etmeleri faydalı olacaktır. İlgililere önemle duyurulur.

YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL BAŞVURU TARİHLERİ

TEOG tercih sonuçları dün akşam MEB tarafından açıklandıktan sonra binlerce öğrenci ve velileri, sonuçları kontrol etmek için resmi internet sayfasına hücum ettiler. MEB tarafından yapılan açıklamada TEOG tercih sonuçlarına göre tercihlerinden birine yerleşemeyen öğrencilerin de açık öğretim kurumlarına yerleştirildikleri belirtildi. Fakat bu öğrencilerin istemeleri halinde yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecekleri hatırlatıldı. Aşağıdaki verilen linke tıklayarak nakil yaptırmak istediğiniz okulun boş kontenjan sayısını görebilirsiniz.

2017 - 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

E-okul ile nakil ve kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra öğrenciler okulların açılmasını bekleyecekler. 2017-2018 yeni öğretim yılı herhangi bir değişiklik olmazsa 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Öğrenciler yine yollara dökülecek ki bu da okul servislerinin yollara dönmesi demek. Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi özellikle büyük şehirlerde okulların açıldığı gün veya haftasında toplu taşımayı teşvik etmek için indirim yapılabilir. Bu yüzden özellikle uzakta çalışanlar için okulların açılma tarihi kritik bir öneme sahip.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler