HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YDS geç başvuru günü bugün! 17 Eylül'de yapılacak YDS'ye son başvurular alınıyor!

YDS yani Yabancı Dil Seviye Tespit sınavına girmek isteyip başvuru dönemini kaçıranlar için bugün son şans. ÖSYM sınav takvimine göre bugün YDS geç başvuru günü. PEKİ YDS için geç başvuru nasıl yapılır? Normal başvurudan farkı nedir?

YDS geç başvuru günü bugün! 17 Eylül'de yapılacak YDS'ye son başvurular alınıyor!

Akademik kadrolar, lisansütü eğitim için gerekli olan YDS yani Yabancı Dil Seviye tespit sınavı 19 Eylül 2017 Salı günü yapılacak. Bu sınavın başvuruları geçtiğimiz günlerde alındı. Geç haberiniz oldu veya fırsat yakalayamadığınız ya da herhangi bir başka nedenden ötürü YDS başvuru tarihlerini kaçırdıysanız bugün YDS geç başvuru günü.

ÖSYM bu sene uyguladığı sınavlar için adaylara bir geç başvuru günü sunuyor. Yani YDS'ye girme şansınızı kaçırmış değilsiniz. Ancak normal başvuru işlemleri ile geç başvuru işlemleri arasında iki tane önemli fark bulunuyor.

YDS İÇİN GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

YDS'ye geç başvuru diğer sınavlarda olduğu gibi AİS (Aday İşlemleri Sistemi) üzerinden yapılıyor. Normal başvurudan farkı ise sınav ücreti daha yüksek ve bu ücret ancak ÖSYM'nin kartlı ödeme sistemi üzerinden yapılabiliyor. Normal başvurularda ücreti bankalardan da yapabiliyorsunuz.

YDS Sonbahar dönemi sınavı başvuru ekranına aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz. Açılan sayfada T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. 135 TL olan geç başvuru sınav ücreti ise odeme.osym.gov.tr adresinden yapılıyor. Sınav ücretinin bugün ödenmesi gerekiyor.

YDS SONBAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

YDS BAŞVURU KOŞULLARI

Sınava; kadro karşılık gösterilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalışan personel dâhil olmak üzere, aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu, 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu hükümlerine göre almakta olan personel katılabilir. Ayrıca yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden YDS puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da bu sınava katılabilir.

Yurt Dışında Görevlendirilecek Memurların Seçim Esaslarına Dair Yönetmelik'in değişik 7. maddesi gereğince, kamu kurum ve kuruluşlarınca yurt dışı teşkilatında sürekli göreve atanacak memurlar ile diğer görevlilerin de bu sınava girmesi gerekmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli statüde çalışacak

a) Mütercim veya tercümanların işe başlatılabilmeleri için diğer şartlar yanında yabancı dil bilgilerinin asgari (B) düzeyinde,

b) Çözümleyici ve programcıların ise işe başlatılabilmeleri için diğer şartlar yanında İngilizce dil bilgilerinin asgari (D) düzeyinde olması gerekmektedir.

Bu nedenle, hâlen bu görevlerde çalışmakta olanlardan yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler ile söz konusu görevlerde çalışmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına başvuruda bulunmak isteyen fakülte veya yüksekokul mezunları da bu sınava katılabilirler.

Araştırma görevlisi seçme ve atama işlemlerinde yabancı dil yeterlik sınavı yerine YDS sonuçlarının kullanılması olanağı bulunduğundan, Yükseköğretim Kurulunun 16.4.1997 tarih ve 97.13.1034 sayılı kararı uyarınca lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrenciler de bu sınava girebileceklerdir.

Yükseköğretim Kurulu tarafından yurt dışında bir yükseköğretim programını bitirenlerin diploma denklik işlemlerinde Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği uyarınca YDS sonuçları kullanılabilecektir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler