HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YDS sonuçları 2017: ÖSYM YDS sonuçları sorgulama sayfası (2017- YDS sonbahar dönemi sonuçları)

YDS sonuçları açıklandı. Eylül ayında ÖSYM tarafından yapılan 2017 YDS sonbaher dönemi sonuçları adayların erişimine açıldı. Yaklaşık 90 bin adayın başvurduğu sınavın sonuçları bu sabahtan bu yana heyecanla bekleniyordu. ÖSYM sınav sonuç sayfası ile 2017 YDS sonuçlarına haberimizden bakabilir ve sorgulayabilirsiniz. İşte 2017 YDS sonuçları sorgulama sayfası...

YDS sonuçları 2017: ÖSYM YDS sonuçları sorgulama sayfası (2017- YDS sonbahar dönemi sonuçları)

YDS sonuçları 2017 belli oldu. 17 Eylül 2017 tarihinde beş dilde ÖSYM tarafından yapılan YDS sonbahar dönemi 2017 sonuçları açıklandı. Doksan bine yakın adayın başvurduğu ve %80 oranında katılım sağlanan YDS sonuçları, bugün ÖSYM sınav sonuç sayfasında adayların erişimine açıldı. 2017 YDS sonuçları için aşağıdaki linke tıklamanız ve açılan sayfadan TC kimlik numaranız ile aday şifrenizi girmeniz yeterli olacaktır. İşte YDS sonuçları sorgulama sayfası...

2017 YDS SONUÇLARI

ÖSYM, bu yıl ikincisini düzenlediği Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nın ikincisini Eylül ayında gerçekleştirdi. YDS sonbahar dönemi sınavı İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça dillerinden uygulandı. 80 sorunun sorulduğu YDS için 180 dakika süre tanınıyor. YDS sonbahar dönemi için toplam 87 bin 229 aday başvuru yaptı. Bu adaylardan 71 bin 416 tanesi YDS 2017'ye girdi. Sınava giren adaylardan 26 tanesinin ise YDS sınavı geçersiz sayıldı.

2017 YDS sonbahar dönemi sonuçları sorgulamak için tıklayınız

YDS PUANI GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADAR?

YÖK'ün Yabancı Dil Sınavlarının Geçerlilik süresi ile ilgili kararına göre YDS puanının Doçentlik, Öğretim Görevlisi, Araştırma Görevlisi, Okutman kadrolarına; Yüksek Lisans ve Yabancı Dil Puanı isteyen Yüksek Öğretim kurumlarına başvurularda süre sınırlaması bulunmamaktadır. Sadece doktora başvurularında Yabancı Dil Puanının Geçerliliği 5 yıldır.

YDS SINAVI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavlarda sınav kitapçığının cevap alanları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır. Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

YDS YABANCI DİL TAZMİNATI

YDS sonucunda alınan puanlara göre seviyeler belirlendikten sonra, seviyelere göre de yabancı dil tazminatı için katsayılar belirlenir. Seviyeler ve bunlara ait katsayılar şu şekildedir;

Katsayı

- C grubu katsayısı 300

- B grubu katsayısı 600

- A grubu (90- 95 puan aralığı) katsayısı 900

- A grubu (96- 100 puan aralığı katsayısı 1200

YABANCI DİL TAZMİNATI KİMLERE ÖDENİR?

Yabancı dil tazminatı ödemesi yapılanlar;

- Hakimler, savcılar

- Mülki idare amirleri

- Daire Başkanı ve daha üst görevlerde bulunanlar

- Dışişleri Bakanlığı meslek memurları

- Üniversitede öğretim elemanı olanlar

- Öğretmenler

- Tercüman ve mütercimler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler