HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YDUS başvuru ne zaman? YDUS ne zaman olacak? 2017 YDUS başvuru kılavuzu erişimi için tıklayın

YDUS başvuru ne zaman merak ediliyor. Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı yani YDUS başvuru tarihi belli oldu. Peki YDUS ne zaman olacak? 2017 YDUS başvuru kılavuzu erişimi için tıklayın...

YDUS başvuru ne zaman? YDUS ne zaman olacak? 2017 YDUS başvuru kılavuzu erişimi için tıklayın

YDUS başvurusu ne zaman gerçekleşecek adaylar merak ediyor. Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı olan kısaca YDUS olarak adlandırılan sınav için adaylar heyecanlı bekleyiş içerisine girdi. Peki YDUS başvuru tarihleri belli oldu. YDUS ne zaman olacak? İşte YDUS başvuru kılavuzu...

2017 YDUS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

YDUS başvurusu 3 Ekim-10 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacak. Geç başvuru tarihi ise 25 Ekim olarak belirlendi. Bu sınava başvurma, sınavın uygulanması ve değerlendirilmesi ile yerleştirme işlemlerine ilişkin bilgiler, 2017-YDUS Kılavuzunda yer alacaktır. Kılavuz dağıtımı yapılmayacaktır.

YDUS BAŞVURU KILAVUZU

YDUS NE ZAMAN?

YDUS 17 Aralık 2017 tarihinde yapılacak. YDUS sonuçları ise 12 Ocak 2018 tarihinde açıklanacak. 7 Aralık 2017 tarihinde Ankara'da saat 9.30’da yapılacak YDUS'ta çoktan seçmeli soruların yer aldığı alanlarda 80 soru bulunacak ve cevaplama süresi 100 dakika olacak. Yazılı sınavın (açık uçlu sorularla yapılacak sınav) yapılacağı alanlarda ise en az 20 soru bulunacak ve cevaplama süresi 60 dakika olacak.

YDUS SINAV KONULARI

Sınav; Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Çocuk Cerrahisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Deri ve Zührevi Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, Halk Sağlığı, İç Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kalp ve Damar Cerrahisi, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, Radyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Patoloji, Üroloji uzmanlık ana dallarında yapılacaktır. Çocuk Cerrahisi, Deri ve Zührevi Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Göğüs Hastalıkları, Halk Sağlığı, Kalp ve Damar Cerrahisi, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, Radyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Patoloji, Üroloji uzmanlık ana dallarındaki yazılı sınavlarda açık uçlu sorular yer alacak, diğer uzmanlık dallarındaki sınavlar çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.

YDUS SINAV BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınava giriş belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sınava giriş belgesi T.C. Kimlik/Y.U. numarası ve şifresi ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinilmeli.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler