HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni öğretmen atamaları ne zaman duyurulacak? MEB'den ne zaman açıklama yapılacak?

Geçtiğimiz günlerde 20 bin kişi için öğretmen ataması gerçekleştirildi. Her yıl Türkiye'deki eğitim fakültelerinden mezun olan veya formasyonunu alan öğretmen adayları olası öğretmen atamaları duyuruları için MEB'i yakından takip ediyorlar. Çünkü her bir öğretmen ataması duyurusu mesleklerini icra edebilmeleri için bir fırsat demek. Peki sonraki öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

Yeni öğretmen atamaları ne zaman duyurulacak? MEB'den ne zaman açıklama yapılacak?

Öğretmen atamaları için öğretmen adaylarının gözleri kulakları Milli Eğitim Bakanlığına çevrilmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde yapılan 20 bin kadroluk öğretmen ataması sonrası adaylar yeni öğretmen atamaları duyurusunu bekliyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı şu an son olarak ataması yapılan öğretmenlerle iigili işlemleri sürdürmekte. Peki yeni öğretmen atamaları için bir takvim var mı?

10 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN TAKVİM

Bilindiği gibi MEB tarafından açıklanan 10 bin sözleşmeli öğretmen ataması için süreç bekleniyor. Belirtilen 10 bin sözleşmeli öğretmen alımı için henüz başvuruların ne zaman alınacağı yani sürecin ne zaman başlayacağı bilinmiyor.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin söz konusu sürecin Şubat'a kadar sürebileceğini çünkü başvurular sonrası adayların güvenlik soruşturmasının yapılmasının vakit aldığını belirtti.

Öğretmen alımı takvimi şu şekilde işliyor. Öncelikle Bakanlık hangi derslere, bölümlere ne kadar öğretmen ihtiyacı olduğunu tespit ediliyor ve branşların ihtiyaçlarına göre sözleşmeli öğretmenlik kontenjanları belirleniyor. Bunu mülakat için başvuruların alınması takip ediyor. Mülakat sınavlarından sonra da adaylar kazanıp kazanamadıklarını bekleyecekler. İşte bu sürecin önümüzdeki Şubat ayına kadar uzayabileceği belirtiliyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler