HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YLSY tercih döneminde son 2 gün

Yurt dışında lisans üstü öğrenim görmek için başvuran ve başarılı olan adayların yerleştirmelerinin yapılması için tercih döneminin sona ermesine 2 gün kaldı. İşte YLYS tercihleri ile ilgili detaylar...

YLSY tercih döneminde son 2 gün

ÖSYM, 21 Nisan'da yaptığı duyuru ile geçtiğimiz Kasım ayında YLSY sözlü sınavında başarılı olan adayların tercih işlemlerine başlayabileceğiniz açıkladı. ÖSYM'nin duyurusuna göre tercih dönemi 21-27 Haziran ve tercihleri AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile yapılacak. Yani tercih sürecinin bitmesine 2 gün kaldı. Adaylar YLSY'den aldıkları puana göre tercihte bulunacaklar.

YLSY TERCİH İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıdaki bağlantı ile direkt ulaşabileceğiniz AİS'te YLSY Tercih başlığına tıklayıp sisteme T.C kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapıp, YLYS puanınızın durumuna göre tercih yapabilirsiniz.

EN FAZLA OTUZ TERCİH

Adaylar tercihlerini ÖSYM'nin yayımladığı 2016 – YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzundaki esaslara göre Tercih tablosu içinden tercih yapacaklar.

Başvuru ve Tercih Kılavuzu

Tablo-2. Tercih Tablosu

Tablo-3. Lisans Programları

Tablo-4. Üniversiteler

Tablo-5. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU 4'lük Sistemdeki Notların 100'lük Sistemdeki Karşılıkları

Tercih işlemlerinde dikkat edilecek hususlar:

YLSY puanı 70 ve üzeri olan adaylar, 2016 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzunda yer alan Tablo 2’de sözlü sınava girdikleri “Lisansüstü Öğrenim Grubu” alanının karşısında yer alan “Adına Öğrenim Görülecek Kurumlar” kontenjanlarından en fazla 30 (otuz) tercih yapabilecektir.

Adaylar YLSY puanı üstünlüğüne göre tercih ettikleri kontenjanlara yerleştirileceklerdir. Bazı gruplar için kontenjan sayısından daha fazla aday 70 ve üzeri puan alarak başarılı olmuştur. Bu durumda hangi adayın hangi kontenjanı tercih edeceği veya tüm tercih haklarını kullanıp kullanmayacağı bilinmediğinden, başarılı olan adayların alanlarında var olan tercih haklarının tamamını kullanmaları bir kontenjana yerleştirilme ihtimallerini artıracaktır.

Adaylar, tercih edecekleri kurumların karşısında belirtilen alanda lisansüstü öğrenim görmek zorundadırlar. Bu nedenle adayların, adına öğrenim görülecek kurum tercihi yaparken tercih edecekleri kurumun karşısında yer alan yurt dışında öğrenim görülecek alanlar sütununa da dikkat etmeleri gerekmektedir.

ÖSYM'NİN YLSY DUYURUSU

2017 yılında 1416 sayılı Kanun kapsamında yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek amacıyla gönderilecek öğrencilerin yerleştirme işlemleri için adaylardan tercih alınacaktır. Yurt dışında lisansüstü öğrenimi görmek üzere tercihte bulunacak olan adaylar, tercihlerini 21 - 27 Nisan 2017 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile yapacaklardır. 2016-YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu Ek’te sunulmuş olup yerleştirmeye başvuracak adayların ilgili kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler