HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zehra Kardeş'in ilk kitabı çıktı

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zehra Kardeş'in ilk kitabı olan "Ateş ve Güneş" adlı eseri, kitapçılardaki raflarda yerini aldı.

Zehra Kardeş'in ilk kitabı çıktı

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zehra Kardeş'in Falih Rıfkı Atay'ın 1918 yılında "Halk Kitaphanesi" tarafından Osmanlı Türkçesiyle yayınlanmış "Ateş ve Güneş" adlı anı kitabı üzerine incelemesi 'Ateş ve Güneş' çıktı.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zehra Kardeş'in ilk kitabı olan "Ateş ve Güneş" adlı eseri, kitapçılardaki raflarda yerini aldı. Çalışma, Falih Rıfkı Atay'ın 1918 yılında "Halk Kitaphanesi" tarafından Osmanlı Türkçesiyle yayınlanmış "Ateş ve Güneş" adlı anı kitabı temel alınarak hazırlandı.

Eserde, "Ateş ve Güneş'in ilk kez Latin alfabesine aktarımı, ilk metin sözlüğünün hazırlanması, yardımcı fiillerin tespiti yapılarak gramer çalışılması, yazarın ilk eserinde kelimelerin sıklık diziniyle gösterilmesi ve J. E. Pierce'nin tablosuyla karşılaştırılarak tablosunun yapılması yer almaktadır.

ZEHRA KARDEŞ KİMDİR?
1 Nisan 1976 yılı Ankara doğumlu. İlkokulu ve ortaokulu memleketi olan Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde birincilikle bitirdi.Validebağ Anadolu Sağlık Meslek Lisesini kazanarak İstanbul'a geldi. Hemşirelik bölümünü bitirdi. 1994 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hemşire olarak göreve başladı. Bir yandan yüksek öğrenimini yaparken bir yandan da çocuk hemşiresi olarak 4 yıl sağlık sektöründe çalıştı. 1998 yılında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak göreve başladı. Beyoğlu, Kadıköy, Kartal, Silivri ve Üsküdar ilçelerinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptı. 2010 yılında Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı bölümünün Türk Dili alanından yüksek lisans mezunu oldu.

Ulusal ve uluslar arası pek çok toplantının düzenlenmesinde görev aldı, bildiri sundu, projeler hazırladı. Çeşitli konferans, panel ve sempozyumlar düzenleyerek konuşmacı olarak da görev aldı. 2005 yılında Kadıköy Kaymakamlığının şu anda da yayında olan web sitesinin içeriğini hazırladı. Başarılı çalışmaları dolayısıyla çeşitli ödüller aldı. Cumhuriyet tarihi, Türk dili ve kültürü, gezi ve inceleme alanlarında çeşiti çalışmaları ve yayınları bulunmaktadır. Ayrıca yayına hazır başka kitap çalışmaları da vardır.

Halen Üsküdar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak görev yapmaktadır. İngilizce bilmektedir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler