HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

DHMİ Genel Müdürü Ocak: - "Genel Müdürlük merkez ve taşra teşkilatında çalışan 9 bin 940 personelin, yüzde 16'sına denk gelen bin 584'ü kadın" - "Erkek ve kadın çalışanlarımız bir bütün. Çok daha güzel günlerde ülkemize ve kuruluşumuza güzel hizmetlerde bulunacağız"

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, kurumun merkez ve taşra teşkilatında çalışan 9 bin 940 personelin, yüzde 16'sına denk gelen bin 584'ünün kadın olduğunu belirterek, "Erkek ve kadın çalışanlarımız bir bütün. Çok daha güzel günlerde ülkemize ve kuruluşumuza güzel hizmetlerde bulunacağız." dedi.

Ocak, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Genel Müdürlükte görev yapan kadın çalışanlarla kahvaltıda bir araya geldi.

Funda Ocak, burada yaptığı konuşmada, Genel Müdürlük merkez ve taşra teşkilatında çalışan 9 bin 940 personelin, yüzde 16'sına denk gelen bin 584'ünün kadın olduğunu söyledi.

Taşra teşkilatında çalışan personelin yüzde 7'sini kadınların oluşturduğunu ifade eden Ocak, Genel Müdürlükte çalışan 558 personelin 287'sinin kadın olduğunu bildirdi.

"Merkezde bayan üstünlüğünü ele geçirdik" diyen Ocak, yönetici bazında bakıldığında ise taşradaki 232 yönetici personelden yüzde 7'sinin, merkezde ise 125 yönetici personelden yüzde 22'sinin kadınlardan oluştuğunu dile getirdi.

Ocak, göreve geldikten sonra kadın çalışan sayısında ciddi bir artış görüldüğüne işaret ederek, Genel Müdürlüğün en önemli birimlerden Hukuk Müşavirliği ile Satın Alma ve İkmal Daire başkanlıklarının kadınlara emanet edildiğini vurguladı.

Kadının elinin değdiği her şeyin daha güzel olduğunun altını çizen Ocak, daha iyi hizmetlerde buluşma dileğinde bulundu.

"Havacılığı, kadınlarımızla havalandıracağız" sloganıyla hareket etmek istediğini belirten Ocak, bugünün Kadınlar Günü olması dolayısıyla pozitif ayrımcılık yaptıklarını ancak erkekleri önemsediklerini ifade etti.

Ocak, erkek ve kadın çalışanların bir bütün olduğunu vurgulayarak, "Çok daha güzel günlerde ülkemize ve kuruluşumuza güzel hizmetlerde bulunacağız." diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler