HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakanlık tütün eksperlerini Kula’ya gönderiyor

Bir dizi ziyaretler için Kula ilçesine gelen KİT Komisyon Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Kula Ziraat Odası başkanlığını ziyaret ederek çiftçiler ile bir araya geldi.

Bir dizi ziyaretler için Kula ilçesine gelen KİT Komisyon Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Kula Ziraat Odası başkanlığını ziyaret ederek çiftçiler ile bir araya geldi. Tütün üreticilerinin sorunlarını dinleyen Aydemir, "Bir sözleşme yapıldıysa sözleşmenin şartlarını herkes uymak zorundadır. Tüccar güçlü diye çiftçiyi ezmeye hakkı yoktur" diyerek sorunu bakanlığa ilettiklerini ve önümüzdeki hafta tütün eksperlerinin inceleme yapmak üzere geleceklerini söyledi.
KİT Komisyon Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Kula Ziraat Odasında çiftçilerle buluştu. Oda Başkanı Nuri Topal tarafından karşılanan Uğur Aydemir toplantıda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Bilgin Sarısu, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal ve çiftçilerden yaşanan sorunlar hakkında bilgi aldı.
Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal Kula ilçesinde bugün ve geçen haftalarda yaşanan tütün üreticisinin sorunları ile ilgili basın açıklaması yaptığını ve bunun ses getirdiğini dile getirerek tütün üreticilerinin sorunlarını dile getirdi.
Topal, tütünleri alım yapan tüccarların tütün üreticisi ile yaptıkları sözleşmeye uymadıklarını ve tütünleri düşük fiyattan aldıklarını söyledi.
Tütün üreticisinin yaşadığı sorun hakkında kısa sürede bilgi aldığını belirten ve hemen çiftçilerle bir araya gelmek için Kula’da olduğunu söyleyen KİT Komisyon Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, "Bu tütün konusu bizim için çok önemli. Çiftçilerimizin sorunları bizim için daha da önemli. Milletimizin sorunlarıyla biz tek tek ilgileniyoruz. Bu tütün sorunuyla alakalı Ahmet Başkanım beni aradı, sorunları dile getirince bizde gerekli yerleri aradık. Sorunlarımızı tarım bakanlığımız takip ediyor ve çözüm yolları olarak da önümüzdeki hafta inşallah gıda ve kontrol genel müdürümüz İzmir’e geliyor. Bu tüccarlarla tütün alıcılarıyla bir toplantı yapacak. İnşallah o toplantıda sorunlar çözülür. Biz bununla da yetinmedik. ’Önümüzdeki hafta içerisinde Kula ve Selendi’ye tütün eksperi gönderin’ dedik Gıda ve Tarım Müdürlüğümüze. Sorunları gelsin dinlesin, görsün, tespit etsin. ’Bu kolileri almıyorum’ niye demiş alıcılar? İhtiyaç fazlası olduğu için mi geri bırakmış bunları tespit etmemiz gerekiyor. Kalite kontrolü yaptırmak için de bu eksperler gelir bu kolileri geri gönderilen üreticimiz ile bir araya gelir tütünleri yerinde inceler" dedi.

"Tüccar güçlü diye çiftçiyi ezmeye hakkı yok"
"Türkiye Cumhuriyetinde 80 milyon vatandaşımız devletin güvencesi altındadır" diyen Bilen, "Bir sözleşme yapıldıysa sözleşmenin şartlarını herkes uymak zorundadır. Tüccar güçlü diye çiftçiyi ezmeye hakkı yoktur. Yıllarca tütün eken birisi olarak hangi şartlarda ve zorluklarda tütün yetiştirildiğini bilen biriyim. Bir tek tüccarın ve eksperin eline tütün üreticilerinin bırakılmaması lazım. Bunu bildiğim için Gıda Kontrolör Müdürlüğü ile görüştük. Çiftçilerimizin sorunlarını çözüme kavuşturacağız. Biz her zaman hükümet olarak çiftçimizin yanındayız. Herkes bizim devletimizin öz evladıdır. Herkes bu ülkede eşittir. Kula neyse Salihli odur, Salihli neyse Manisa da odur. Tüm ilçelerimiz birbiri ile eşittir. Kimsenin kimseyi ayırt etmeye hakkı yoktur" şeklinde konuştu.
Aydemir’in Ziraat Odasına gerçekleştirdiği ziyarete AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

Yerel Seçim 2024

Bakanlık tütün eksperlerini Kula’ya gönderiyor

En Çok Aranan Haberler