HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DUMA: TÜRK AKIMI ANLAŞMASININ ONAYI KONUSUNDA ACELECİ DAVRANMAYALIM

MOSKOVA(ANKA) - Geçen Ekim ayında Türkiye ile Rusya arasında imzalanan"Türk Akımı" anlaşmasının, TBMM'de kabul edilmesi ardından Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'ya da "öngörülebilir bir gelecekte sunulacağı" bildirildi.Duma'nın Uluslararası İlişkiler Komitesinin Başkanı Leonid Slutski,"Aceleci davranmayalım ama Türk Akımı dosyası, öngörülebilir bir gelecekte onay için Duma'ya gelecek" dedi.

Duma'nın Uluslararası İlişkiler Komitesinin Başkanı Leonid Slutski, "Türk Akımı" boru hattı projesine ilişkin anlaşmanın parlamentoda ne zaman onaylanacağı sorusu karşısında, "Aceleci davranmayalım ama Türk Akımı dosyası öngörülebilir bir gelecekte onay için Duma'ya gelecek" şeklinde konuştu.

Slutski, "Doküman Duma'ya gelir gelmez Enerji Komitesiyle ortak olarak parlamento oturumlar düzenleyeceğiz. Bu dosya üzerinde sistemli bir biçimde çalışacağız" sözlerine ekledi.

Sputniknews ise, Rus parlamentosunun üst kanadı olan Federasyon Konseyi'nin uluslararası ilişkiler komitesi başkanı Konstantin Kosaçev'in Rus medyasına verdiği demeçte anlaşmanın parlamentoya yıl sonuna kadar sunulması ihtimalini dışlamadığını belirttiğine dikkat çekti. (ANKA)(CN/TA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler