HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep Et Borsası'nın kaba inşaatı tamamlandı

Gaziantep Et Borsası'nın kaba inşaatı tamamlandı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) iş birliğiyle hayata geçirilen, Türkiye’nin en büyük ve en modern tesislerini bünyesinde barındıracak et borsasının kaba inşaatının tamamlandığı bildirildi.

GTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatlarıyla yapımına başlanan, et halini de içerisine alacak Türkiye’nin en kapsamlı et borsasının tamamlanması için çalışmalar devam ediyor.

Üretimde hizmet kalitesini artıracak tüm modern teknik donanımların düşünüldüğü et borsasında, 52 kasap ile 14 sakatat ve 4 kuyruk saklama deposu, kasaplar odası, restoran ve sosyal tesisler bulunacak. Kaba inşaatı tamamlanan yeni et borsasının gelecek yıl mart ayında hizmete sunulması planlanıyor.

Yaklaşık 30 bin metrekare kapalı alanı bulunacak et borsası, şehirde tüketilen et kalitesinin daha da artmasına ve et üretiminin modern tesislerde hijyenik şartlarda yapılmasına katkı sağlayacak.

Her türlü konforun düşünüldüğü borsada, tartım işleminden sonra etler monoray sistemleriyle belirlenen noktalara taşınacak, gıda mühendislerinin onayından geçtikten sonra damgalanacak. Tescili yapılacak et, tamamen kapalı ortamda işlem gördükten sonra sahibine ulaştırılacak. Binada, soğuk hava deposu bulunan bir teşhir salonu da yer alacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler