HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep'te hayvancılık sektörü

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Besi Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çelik, kuruluşu tamamlanan besi bölgesi sayesinde Körfez Krizi sonrasında canlı hayvan ihracatı düşen bölgede, hayvansal üretimin planlı bir şekilde artmasını sağlayacağını söyledi.

Çelik, yaptığı açıklamada, bölge ekonomisinin gelişmesinde önemli bir yeri olan hayvancılık sektörünün canlandırılması için kurulan Gaziantep Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluş işlemlerinin tamamladığını belirterek, "Gaziantep Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluş işlemleri Gaziantep Ticaret Odası ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor. Besi bölgesiyle, 1980'li yıllarda Türkiye canlı hayvan ihracatının yaklaşık yüzde 80'inin gerçekleştirildiği halde Körfez Krizi sonrasında bu konumunu kaybeden Gaziantep'te, canlı hayvan ve yan ürünlerini planlı bir şekilde artırmayı ve hayvansal ürünleri en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Çelik, Besi Bölgesi Projesi ile Gaziantep'in sağlık ve çevre koşullarına zarar veren mevcut işyerlerinin şehir dışına çıkarılarak hijyenik bir ortamda faaliyet göstermesinin sağlanacağını kaydederek, "Canlı hayvan giriş ve çıkışları kontrol altına alınacak. Bölgenin, tarım ve hayvancılık politikası, Avrupa Birliği politikalarına uyum çerçevesinde önemli bir örnek olacak. Firmalarımız arıtma da dahil olmak üzere her türlü altyapıya sahip bölgede faaliyetlerini sürdürürken veterinerlik hizmetleri alabilecek, uygun teşvik ve kredilerden yararlanabilecek. Bölgede faaliyete geçecek et borsasıyla hijyenik bir yapı oluşturulacak ve hayvansal ürünlerin en iyi şekilde değerlendirilmesi sağlanarak önemli bir katma değer yaratılacak" diye konuştu.

Çelik, Besi Bölgesi Mütevelli Heyet Başkanlığı'nı Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in yaptığını, heyette ise Gaziantep Valiliği, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Canlı Hayvan Besicileri Derneği ile Et ve Süt Üreticileri Derneği'nin yer aldığını da sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler