HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Microsoft ve Vestel işbirliği

MANİSA (İHA) - Türkiye'de teknoloji yatırımlarının hızlandırılması konusunda Vestel City'de biraraya gelen Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer, Türkiye'ye teknolojiyle güçlenme çağrısında bulundu.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Microsoft ve Vestel'in biraraya gelmesinin nedeninin, Türkiye'nin rekabet gücü yüksek bir ülke olması için teknoloji yatırımlarını hızlandırma konusunda çağrı yapmak olduğuna dikkati çekerek,Türkiye'nin dünyada birinci ligde yer alan ülkelerle aynı haritada yer almasını arzu ettiklerini söyledi. Zorlu, Microsoft ile beraber ileride daha iyi işler yapacaklarına inandığını belirterek, "Yazılım ve patent konusunda Türkiye'de lider olan Vestel'i dünyada ilk sıralarda görmeyi hedefliyorum. Türkiye'nin önümüzdeki dönemde bilişim teknolojileri konusunda gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla bugün Sayın Ballmer ile biraraya geldik. Bu amaca yönelik gelecekte çeşitli işbirliği olanaklarını da beraberinde getireceğini düşündüğümüz bu ziyaretten mutluluk duymaktayız. Denizbank ile ortak geliştirilen Microsoft tabanlı yazılım projesinde olduğu gibi, Microsoft ile birçok alanda Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan projeye imza atmış bulunmaktayız. Türkiye'nin teknoloji gelişmesine yönelik olarak işbirliğimizin büyüyerek devam etmesini ve Türkiye'mizin bir teknoloji üssü olmasını arzu ediyoruz" dedi.

"GÜÇLÜ OLMAK BİLGİ TEKNOLOJİSİNDEN GEÇİYOR" Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer de konuşmasında uluslararası ticarette güçlü bir konuma sahip olmanın bilgi teknolojilerine yapılan yatırımdan geçtiğini vurgulayarak, dünya konumunda Türkiye'nin ekonomik ve elektronik anlamda bir potansiyel oluşturduğunu belirtti. Microsoft'un Türkiye'de e-devlet ve IT teknolojileri konusunda Vestel'le birlikte ne gibi ortak çalışmalar yapabileceğini ve elektronik ürün Pazar payını nasıl geliştirebileceğinin arayışı içinde olduklarını belirten Ballmer şöyle konuştu:
"Türkiye'de özellikle PC'ler ciddi şekilde geliştirilebilir, kullanımı daha kolay bilgisayar ürünleri piyasaya sunulabilir. Microsoft olarak yenilikçiliğe, teknolojiye ve AR-GE'nin önemine inanıyoruz. Vestel, dünyada teknoloji ile yapılabilecekleri en iyi gösteren şirketlerden biri. Vestel City'ye ziyaretimin ardındaki temel neden de bu. Türkiye, bilişim teknolojileri alanında tutarlı stratejiler izleyerek Güney Doğu Avrupa'nın teknolojik üssü haline gelebilir. Elektronik, beyaz eşya ve bilişim teknolojilerinde Türkiye'nin öncü şirketlerinden Vestel, bu hedefin gerçekleştirilmesinde oldukça etkili rol oynayabilir. Mikrosoft olarak misyonumuz tüm sektörlerde insanların potansiyellerinin farkına varmasıdır. Vestel'le işlerimizi ve elektronikte büyüme konusunda doğru konumda üzerimize düşen rolün farkındayız ve ciddi adımlar atmış durumdayız."

"PAZARIMIZI GENİŞLETMEK İSTİYORUZ"
Microsoft'un 5-6 yıl içindeki hedefinin kendi işlerini ve kendi pazarını genişletme hedefi olduğuna işaret eden Ballmer, Türkiye'de öncelikle eğitim sisteminde ciddi işler yapılabileceğini belirterek, PC ve IT kullanımının okullarda yaygınlaşması gerektiğini kaydetti. Bllmer,Başbakan Erdoğan ve değişik sektör temsilcileri ile biraraya gelmeleri konusunda şu değerlendirmede bulundu:
"Hükümet yetkilileri ve işadamları ile yaptığımız görüşmede Microsoft'un Türk Hükümetinin özel sektör önceliklerine nasıl katkıda bulunabiliriz konuşuldu. E-devlet , e-eğitim çalışmalarına ihtiyaç var. Amacımız hükümetin ve özel sektörün ihtiyaçlarını anlayıp çözüm sunmaktır. E-devlet projesi ile ilgileniyoruz. Vestel ve Microsoft açısından şuandaki görüşmelerimiz sonrasındaki izlenimim, kullanımı kolay bazı elektronik cihazların daha uygun fiyatlarla piyasaya sunulması konusunda işbirliği içinde olmak, bu anlamda finansman olarak da destek vereceğiz. Türkiye'de ürün geliştirme konusunda Vestel'le birlikte iki ortağımız var. İki şirketle ürün geliştirme konusunda görüşmelerimiz bulunmakta. Birlikte hangi alanlarda olacağımıza odaklanmış durumdayız ve sonuçlandırma aşamasındayız."

Zorlu Grubu'nun finans sektöründeki temsilcisi Denizbank ile ortak geliştirdikleri Microsoft yazılım projesine dikkat çeken Ballmer, Microsoft olarak Zorlu Grubu ve Vestel ile birlikte birçok alanda Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan projeyi hayata geçirdiklerini anlattı. Zorlu Grubu ve Vestel'in Türkiye'de önemli birer iş ortağı olduklarına değinen Steve Ballmer, Microsoft'un Türkiye'ye güveninin tam olduğunu ve Türkiye'nin eğitim altyapısına ve teknolojik açıdan ilerlemesine katkı sağlayacak diğer projelerde Microsoft ve Zorlu Grubu olarak görev almaya her zaman hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler