HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Palandöken: “24 saatte motorine ikinci zammın açıklaması olmalı”

Motorine 12 Nisan gecesi saat 24’den geçerli olmak üzere yapılan 17 kuruşluk zammın sarsıntısını daha atlatamadan 13 Nisan gecesi 00.00’dan geçerli olmak üzere yapılacağı duyurulan 13 kuruşluk motorin zammın bir açıklanmasının kaçınılmaz olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Dolar kurunda düne göre 6 kuruşluk düşüş var.

Motorine 12 Nisan gecesi saat 24’den geçerli olmak üzere yapılan 17 kuruşluk zammın sarsıntısını daha atlatamadan 13 Nisan gecesi 00.00’dan geçerli olmak üzere yapılacağı duyurulan 13 kuruşluk motorin zammın bir açıklanmasının kaçınılmaz olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Dolar kurunda düne göre 6 kuruşluk düşüş var. Brent petrolün uluslararası piyasalardaki fiyatı ise gibi yine 70 dolar seviyesinde yani artış yapılması için bir neden yok. Artık petrol fiyatlarına sürekli zam yapma alışkanlığından vaz geçilmeli. Çünkü zam çözüm değildir. 1 Ocak’tan bugüne kadar yapılan motorin zamları 43 kuruşa ulaştı. Bu zamlar ekonomiyi olumsuz etkiler. Akaryakıtta vergi indirimi önerimize kulak verilmeli” dedi.
“Bu zamlar ekonominin tüm dengelerini bozar”
Benzin ve motorine yapılan her zammın ekonominin dengelerini bozduğunu anlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Petrol ihracatçısı bir ülke değiliz. Uluslararası petrol fiyatlarını kontrol etme şansımız yok. Diğer taraftan sürekli artan dolar kuru tüm dünyada değer kazanıyor. Ancak dolar kuru dünden bugüne artmadı aksine 6 kuruş düştü. Ama motorinde fiyatlar 13 kuruş arttı. Bu zammı birileri çıkıp açıklamalı. Artık uzun zamandan beri gündeme taşıdığımız akaryakıt üzerindeki vergilerin indirilmesi talebimiz çok iyi düşünülerek hayata geçirilmelidir. Vergi indirimi ile ekonomi mutlaka kontrol altına alınmalı. Aksi halde fiyat artışlarının ekonomiye etkisi, vergi indirimiyle doğacak vergi kaybından daha büyük olacaktır. Bu artışlar enflasyonu da tetikleyecektir. Çünkü petrole bağlı olarak en büyük artış başta ulaştırma sektörü olmak üzere A’dan Z’ye her şeyi olumsuz etkilemektedir. Artışların böyle devam etmesi halinde enflasyonun önü alınamaz” şeklinde konuştu.

En Çok Aranan Haberler