HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Siyasi istikrar bakımından çok olumlu"

İSTANBUL (İHA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, her şeyden önce 11 yıl sonra bir partinin tek başına iktidara gelmesini siyasi istikrar bakımından çok olumlu bulduğunu söyledi.

İTO Başkanı Mehmet Yıldırım genel seçimleri değerlendirdiği açıklamasında, Türk ekonomisinin son yıllarda büyük oranda güvensizlik ve istikrarsızlığın etkisi ile ekonomik krizlerle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Biz makro açıdan IMF programı olsun AB'nin Kopenhag kriterleri olsun ve tabi dünya bankası ve komşu ülkelerle olan ilişkilerdeki gelişmelerde gerekli temasların yapılmadığı veya eksik kaldığı yönünde uyarılarda bulunmuştuk. Hükümet kerhen desteklenmiş bir yapı sergilediğinden olumlu yapılan reformlarda ülke üzerinde olumlu gelişmeler göstermedi. Neticede kamuoyunun, iş dünyasının ekonomi çevrelerinin büyük ölçüde bir güvensizlik duyduğu dönem getirildi" dedi.

"KOBİ'LERE DESTEK VERİLMEDİ" Önceki hükümetin üretimin yüzde 95'ini meydana getiren KOBİ'lere gerekli destek verilemediğini öne süren Yıldırım, "En küçük bir örnek Halk Bankası'nın bir milyar dolarlık bir diliminde 170 firmaya 920 milyon dolar 34 bin KOBİ'lere 80 milyon dolar bir kredi yapısı ortaya çıkıyor. Böyle olunca gerçek istihdamı ve üretimi meydana getiren KOBİ'lere 57. Hükümet döneminde hiçbir destek verilmediği gibi ve bunların devletle olan sorunlarına da önemli bürokratik engeller çıkarıldı" diye konuştu. Yıldırım, Türkiye'nin 1990'lardan sonra dünyadaki yeni oluşumlara serbest piyasa ekonomisinin şartlarına uyum gösterecek yapısal değişimleri gerçekleştiremediğini öne sürdü.

"HALK SORUMLULARI CEZALANDIRDI" Yıldırım, bütün bunların sonucunda halkın büyük oranda sıkıntı çektiğini, yoksulluğa gittiğini söyledi. Halkın kendisine bunları yapanları bu gün cezalandırdığını kaydeden Yıldırım, "Ben AKP iktidarının, daha önceki hükümetin yaptığı hataları göz önüne alarak Türkiye'nin sorunlarına önemli ölçüde çare bulabileceğini düşünüyorum. Yeter ki seçim meydanlarında söylediklerinin arkasında olsunlar dahası bizim gibi sivil toplum örgütleri ile diyaloglu bir şekilde kararlar alabilecekleri yönündeki söylemlerini unutmasınlar. Bu kararlılıklarında devam ederlerse başarılı olmamaları için herhangi bir sebep görmüyorum" ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler