HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

S&P Meksika'nın kredi notunu teyit etti

Kuruluş, Meksika'nın yabancı para cinsinden kredi notunu "BBB+" seviyesinde teyit etti, görünümünü de "durağan" olarak korudu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Meksika'nın kredi notunu teyit ettiğini duyurdu.

S&P'den yapılan açıklamada, Meksika'nın yabancı para cinsinden kredi notunun "BBB+" seviyesinde, yerel para cinsinden kredi notunun "A-" seviyesinde teyit edildiği, görünümünün de "durağan" olarak korunduğu bildirildi.

Açıklamada, ülkenin dikkatli mali ve para politikalarına işaret edilerek, bunların sınırlı kamu borcuna ve düşük enflasyona katkıda bulunduğu belirtildi.

Meksika'nın ekonomi politikalarının gelecek 2 sene de devam etmesinin beklendiğine dikkat çekilen açıklamada, ABD, Kanada ve Meksika arasındaki Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nda (NAFTA) tarafların yeni bir anlaşmaya varmasının ve bu ülkeler arasındaki ticari ve finansal ilişkilerin korunmasının öngörüldüğüne yer verildi.

Açıklamada, Meksika'nın ABD ve Kanada ile ticari ve yatırım ilişkilerinin bozulması durumunda ise Meksika'nın ekonomik büyüme beklentilerinin olumsuz etkileneceğinin altı çizildi.

S&P, geçen sene yüzde 2 oranında büyüme yakalayan Meksika ekonomisinin bu yıl yüzde 2,4, gelecek sene de yüzde 2,5 oranlarında büyümesini öngörüyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler