HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SSK ve Bağ Kur affı süresi uzatılıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SSK ve Bağ Kur prim borçlarının yeniden yapılandırılması için tanınan yasal sürenin 20 gün daha uzatılacağını açıkladı. Bu konuda hazırlanan öneri meclis başkanlığına sunuldu.

Bakan Çelik, yasal düzenleme için muhalefet partileriyle görüştüğünü ve uzlaşmaya vardıklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin başvuru süresinin uzatılması konusunda muhalefetle anlaştıklarını açıklayarak, düzenlemeyi bu hafta içinde Meclis'ten geçirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, dün sona eren SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin başvuru süresinin uzatılması konusunda Meclis'te siyasi partilerden destek aradı. AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile birlikte önce CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden Çelik, Kılıçdaroğlu ile yaklaşık 40 dakika süren bir görüşme yaptı.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Çelik, 27 Mayıs'ta başlayan Bağ-Kur ve SSK prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili çalışmaların 28 Temmuz Pazartesi akşamı neticelendiğini hatırlattı. Süreç içinde Sosyal Güvenlik Kurumu il merkezlerinde özellikle son gün ciddi yığılmalar olduğuna işaret eden Çelik, bu arada gerek siyasi partilerden, gerekse sivil toplum örgütlerinden bu sürenin uzatılmasıyla ilgili talepler geldiğini belirtti.

18.4 milyar YTL'lik bir yapılandırma gerçekleştirildiğini ifade eden Çelik, "Beklediğimizin üstünde bir yapılandırma oldu. Sosyal Güvenlik Reformu 1 Ekim'de yürürlüğe giriyor. Yeni bir sayfa açılıyor. Vatandaşlarımızın bu sürece borçsuz, harçsız girmeleri talebimiz var. Bundan dolayı siyasi partilerin gruplarını ziyaret ediyoruz" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu ile primlerin yapılandırılmasıyla ilgili sürenin uzatılmasını istişare ettiklerini ve Kılıçdaroğlu'nun buna olumlu yaklaştığını ifade eden Çelik, sürenin ne kadar olacağının komisyon safhasında değerlendirilmesini uygun bulduklarını ancak prensipte anlaştıklarını vurguladı.

Ayrıca bazı teknik konularda ve özürlülerle ilgili konularda düzenleme yapılması konusunda AK Parti ve CHP Grup Başkanvekilleri arasında mutabakat sağlandığını belirten Çelik, kısa süre içinde bunların komisyondan geçmesini sağlayarak binlerce kişinin beklentisine cevap vermiş olacaklarını söyledi. Çelik, bu hafta içinde bu düzenlemenin gerçekleşmesini umduklarını ifade etti.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Çelik, 'Yapılandırma şartları değişecek mi?' sorusu üzerine bakanlık olarak yüzde 80 ve peşin ödeme şeklinde bir düzenleme öngördüklerini, farklı görüşlerin olması halinde komisyonda ve Genel Kurul'da değerlendirilebileceğini söyledi. CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu ise, Çalışma Bakanı Çelik'in bir öneri getirdiğini ve kendilerinin de esnafın, sanatkarın prim borçlarının rahatlaması için ilke olarak bu öneriye sıcak baktıklarını ifade ettiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, bu sürenin uzatılmasına sıcak baktıklarını belirterek, "Olumlu bir gelişme. Sanıyorum kısa bir süre içinde yasalaşır" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, daha sonra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı ziyaret etti. Çelik'in önerisine MHP de destek verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler