HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TÜSİAD, AB'ye Uyum Programı'ndan memnun

TÜSİAD, AB'ye Uyum Programı'ndan memnun

İSTANBUL(ANKA)-Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Başmüzakereci Ali Babacan tarafından kamuoyuna duyurulan 2007-2013 dönemine ilişkin AB Müktesebatı'na Uyum Programı'nı, Türkiye'nin 1 Ocak 2014 tarihindeki AB üyeliği hedefi için atılmış ciddi bir adım olarak niteledi.

UYUM SÜRECİ "MEMNUNİYETLE" TAKİP EDİLİYOR

TÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Babacan ve Gül tarafından kamuoyuna açıklanan "AB Müktesebatı'na Uyum Programı"nın, TÜSİAD'ın da Türkiye için hedeflemiş olduğu 1 Ocak 2014 tarihindeki AB üyeliğinin gerçekleşmesi yolunda atılmış ciddi bir adım olduğu bildirildi. AB Müktesebatı'na uyum sürecinin teknik boyutunun siyasal etkilerden arınmış bir şekilde devam ettiğinin "memnuniyetle" gözlendiği ifade edildiği açıklamada, "Bu programın genel seçimlerden sonra oluşacak yeni Hükümet tarafından da benimsenmesi ve sürdürülmesi kritik bir önem taşımaktadır" denildi.

"KAMU VE STK'LAR ARASINDA SAĞLIKLI DİYALOG ŞART"

Programda öngörülen yasal değişikliklerin eksiksiz olarak gerçekleştirilmesi bakımından TBMM'nin, gerçekleştirilen yasal reformların AB standartlarında uygulanması açısından Hükümet ve ilgili kamu kuruluşlarının üzerlerine önemli bir sorumluluk düştüğüne dikkat çekilen açıklamada, öngörülen düzenlemelerin içeriklerinin değerlendirilmesinde kamu ve sivil toplum arasında sağlıklı ve kurumsallaşmış bir diyaloğun tesis edilmesi gerektiğinin önemine işaret edildi. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Bazı uyum alanlarının etki analizi çalışmaları ile desteklenmesi ve programda öngörülen düzenlemelerin, dinamik bir yapıya sahip olan AB Müktesebatı'nda meydana gelebilecek değişiklikler dikkate alınarak güncellenmesi sağlanmalıdır. Son olarak, önümüzdeki 7 yıllık uyum sürecinin belirlenen somut hedefler doğrultusunda Türk kamuoyuna iyi anlatılması da büyük önem taşımaktadır."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler