HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünye Tekstil hizmete girdi

ORDU (İHA) - Ordu'nun Ünye İlçesi'nde ortaklıklarını Bafralı işadamları Sebahattin ve Selahattin Köroğlu'nun yaptığı Ünye Tekstil Fabrikası hizmete girdi. Ünye Limanı karşısında 2003 yılı Haziran ayında inşaatına başlanan ve kısa zamanda tamamlanarak 200 personelle deneme üretimine geçen Ünye Tekstil Fabrikası'nın Mayıs ayında tam kapasiteyle üretimine devam edeceği ve yaklaşık bin kişinin istihdam edileceği açıklandı.

Fabrika ortaklarından Selahattin Köroğlu, halen deneme üretimleri süren fabrikanın tam kapasiteyle çalışması için makine montajlarının devam ettiğini belirterek, "Eksik olan personel sayımızı tamamlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Personeli eğitim çalışmalarını fabrika da sürdürüyoruz. Amacımız tam kapasiteyi sağladıktan sonra bin kişilik bir istihdam ortamı sağlamak. Bu arada boş durmuyoruz ve dünyadaki gelişme ve rekabet şartlarını araştırıyoruz. Çin mallarına karşı alınacak tedbirler konusunda bir takım çalışmalarımız var" dedi.

Ünye Kaymakamı Ali Bakoğlu ise İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Muzaffer Sandal, Emniyet Müdürü Fahri Kaplan, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İ.Hakkı Kara, Meclis Başkanı Hasan Şimşek'le beraber fabrika sahasını gezdi. Fabrikanın işleyiş tarzı ve sistemi ile ilgili yetkililerden bilgiler alan Kaymakam Ali Bakoğlu, "Ünye'nin en büyük sorunlarının başında istihdam geliyor. Bu fabrika istihdam sorununa bir nebze olsun çözüm getirecek, ilçe ekonomisine katkı sağlayacaktır. 5084 sayılı teşvik yasasına göre Ünye'de fabrika açmak isteyen müteşebbislere kapımız her zaman açıktır. Onlara her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler