HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

100 yıl sonra yayımlandılar

Bundan tam 100 yıl önce İngiliz kaşif Ernest Shackleton, keşif gemisiyle Antartika'nın etrafını dolaşarak tarihe geçmek istedi.

100 yıl sonra yayımlandılar

Bundan tam 100 yıl önce İngiliz kaşif Ernest Shackleton, keşif gemisiyle Antartika'nın etrafını dolaşarak tarihe geçmek istedi. İngiliz kaşifin bu hayali büyük bir felaketle sonuçlandı. Antartika'da kaybolan ve batan gemiye yardıma giden 10 kişi buzullarda 2 yıl boyunca hayatta kalma mücadelesi verdi. 100 yıl sonra ise, bu misyonun fotoğrafları gün ışığına çıktı.


Yeni Zelanda'da "Antarctic Heritage Trust" adına Antartika'da araştırma yapan bilim insanları, buzulda donmuş küçük bir kutu buldu.


Kutunun içerisinde 21 adet negatif bulunuyordu. Yeni Zelandalı bir fotoğraf uzmanı 100 yıl boyunca Antartika'da buzullarda kalan negatifleri 2013'te titiz bir çalışmayla temizledi.


Fotoğraflar 100 yıl önce Antartika'yı keşfe giden gemideki mürettebatın yaşadıklarına tanıklık yapıyordu.


Antartika kaşifi İngiliz Ernest Schakleton, 1914 yılında "Aurora" isimli gemisiyle Antartika'nın etrafını dolaşan ilk insan olmak için yola çıktı.


İngiliz kaşif Schakleton'un bu hayali büyük bir trajediyle sonuçlandı. Antartika'da gemileri mahsur kaldı.


Onları kurtarmaya giden yardım ekibinden 10 kişi ise, Antartika'da yollarını şaşırdı.


İki yıl boyunca Antartika'da buzullarda yaşamak zorunda kalan 10 kişiden 3 hayatını kaybetti, diğerleri 7 kişi ise 1917'de kurtarıldı.


Antartika'da buzullarda bulunan 21 negatif aynı zamanda, buzullarda keşfe giden insanların hikayesini anlatıyor.


"Antarctic Heritage Trust" Direktörü Nigel Watson "muhteşem bir arşiv" bulduklarını söylüyor.


Negatiflerin 100 yıl sonra bozulmadan korunmasını ise, dünyanın en mükemmel buzdolabı olarak tanımladığı Antartik buzullarına bağlıyor.








          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler