HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

14 Aralık yorumları

Türkiye bu pazar sabahına yeni bir operasyon haberiyle uyandı.

14 Aralık yorumları

Türkiye bu pazar sabahına yeni bir operasyon haberiyle uyandı.

Polis, çok sayıda çevik kuvvetin desteğiyle Zaman gazetesinin Yenibosna'daki merkezine baskın düzenlerken, bazı dizi yapımcıları da sabahın erken saatlerinde gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan isimler arasında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da bulunuyor. Bazı gazeteciler Twitter'dan operasyonla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

İşte, operasyona ilişkin tweet atan o gazeteciler:


Ahmet ŞIK

2011 yılında Ergenekon soruşturması kapsamında 1 yılı aşkın süre tutuklu kalan gazeteci Ahmet Şık bugünkü 14 Aralık operasyonuyla ilgili olarak Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Ahmet Şık'ın bu tweet'ine Zaman Gazetesi cephesinden ilginç yanıtlar geldi.


Zaman Washington temsilcisinden yanıt

Ahmet Şık'ın tweetine kısa bir süre sonra Zaman Gazetesi Washington temsilcisi Ali H. Aslan'dan cevap geldi. Aslan Şık'a "Faşiste faşist dediğin için teşekkürler Ahmet Şık. Ve lütfen hakkını helal et. Biz senin özgürlüğüne böyle sahip çıkamamıştık” cevabını verdi.


Nedim Şener'e seslendi

Aslan daha sonra Ergenekon soruşturması kapsamında 1 yıla yakın bir süre tutuklu kalan Nedim Şener'e twitter üzerinden "Sevgili Nedim istediğim helallik senin için de geçerli. Gerçi sen hala çok kızgınsın ama canın sağolsun" mesajını attı.


Dumanlı Ahmet Şık'la görüşecek

Zaman Gazetesi İstihbarat Şefi İbrahim Doğan ise Ekrem Dumanlı'nın kendisine süreçler bittikten sonra Ahmet Şık'la görüşeceğini söylediğini ifade ederek şu tweeti attı: Ekrem Dumanlı @sahmetsahmet'a teşekküründen sonra "Çıktığımda ilk görüşeceğim kişilerden biri Ahmet olacak" dedi.


Ergun BABAHAN

Demokrasiye, hukuka ve ahlaka inanan insanlar artık bir zeminde buluşmak zorunda... Bölündükçe yok olunacak.


Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Can DÜNDAR

Zaman gazetesi bugünkü yalnızlığının nedenini eski manşetlerinde aramalı... Ama onların sicili, bugünkü zulme karşı durmamıza engel olmamalı.


T24 Yazarı Hasan CEMAL

Zaman' da ki Samanyolu'ndaki meslektaşlarımla dayanışma içindeyim, bugünlerde geçer, sonunda hep gerçek ve özgürlük kazanır.


Kanal D Ana Haber Anchorman'i Cüneyt ÖZDEMİR

Basına yönelik her türlü baskıya, gözaltına, tutuklamaya karşıyım. Basının özgürlüğü sizin özgürlüğünüzdür. Özgür basın susturulamaz.


Habertürk Gazetesi yazası Ruşen ÇAKIR

Cemaat' e rağmen Cemaat mensuplarının hak ve özgürlüklerini savunma gibi çetin bir durumla karşı karşıyayız. Zor ama imkansız değil.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler