HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

19 Aralık Kasırgası

17 Aralık sabahı başlayan ve Türkiye’yi sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası gelişmeler baş döndürücü bir hızla devam ediyor.

19 Aralık Kasırgası

17 Aralık sabahı başlayan ve Türkiye’yi sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası gelişmeler baş döndürücü bir hızla devam ediyor.

İşte bugün saat 16:00’ya kadar başta operasyonla ilgili gelişmeler olmak üzere Türkiye’de yaşananlar…


Sabah saatlerinde 'Büyük Rüşvet' operasyonundan bir gün önce, İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi’nin gözaltına alınacak kişilerin malvarlıklarına tedbir konulmasına dair karar verdiği ortaya çıktı.


Sabaha karşı İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde de 3 şube müdürü görevden alındı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Erikoğlu, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Emin Göktaş ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Halil İbrahim Güzel görevlerinden alındı.

Görevden alınan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Erikoğlu'nun yerine Foça İlçe Emniyet Müdürü Bahadır İçmeyiz, Mali Şube Müdürü Emin Göktaş'ın yerine Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Bora Köprü ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Halil Güzel'in yerine Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya atandı.


Fethullah Gülen’in avukatı Orhan Erdemli, 17 Aralık operasyonu sonrası medyada Gülen'le ilgili çıkan iddialarla ilgili olarak açıklama yaptı. Erdemli, "Müvekkilimin soruşturmayı yapanlarla hiçbir ilgi ve bilgisi yok.Müvekkilim hakkında ortaya atılan iddialar kesinlikle asılsız ve mesnetsizdir" dedi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 28 kişi sağlık kontrolünden geçirildi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolüne getirilen şüphelilerden 9'u serbest bırakıldı. Serbest bırakılan şahıslar, hastanenin arka kapısından çıkış yaptı.


'17 Aralık operasyonu' operasyonunda gözaltına alınan işadamı Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu bir grup şüpheli, sağlık kontrolü için Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne hastaneye getirildi. Ağaoğlu, 2 gün önce gözaltına alınmasına rağmen hiç görüntülenmemişti.


İSTANBUL merkezli yapılan, bakan oğulları ve işadamlarının da aralarında bulunduğu yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında görev alan şube müdürlerin yanı sıra sorumlu emniyet müdür yardımcıları ve polislere de soruşturma açıldığı öğrenildi.


Ankara Emniyeti'nde 18 şube müdürünün görev yeri değişti. Yerleri değiştirilen şube müdürleri ile ilgili liste de ortaya çıktı.


Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yolsuzluk ve rüşvet operasyonu hakkında konuştu.

Bozdağ, İstanbul merkezli operasyonunla ilgili, "Soruşturmanın gizliliğini ihlal eden savcı varsa savcılar, zabıt katipleriyle zabıt katipleri, adli kolluksa adli kolluk hakkında, Başbakan Yardımcısı olarak Adalet Komisyonu huzurunda suç duyurusunda bulunuyorum" dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ile öğle yemeğinde buluştu. Sürpriz ziyaret büyük merak uyandırdı.


Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda isminin geçtiğine ilişkin haberler ortaya çıkan AB Bakanı Egemen Bağış'tan "yanıt" gibi bir tweet geldi.

Bağış'ın paylaştığı tweet şöyle; "Kişi kendisini bildikten sonra, onu bilmeyenlerin söylediklerinin hiçbir önemi yoktur. İbn-î Sina"


Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını yürüten Savcılık yetkilileri, 4 Bakan hakkında 'gereğinin yapılması' için delil ve dökümanları Meclis'e gönderdiklerini belirttiler.

Yolsuzluk soruşturması kapsamında çocukları gözaltına alınan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış hakkında yolsuzluk soruşturması kapsamında ele geçirilen deliller, dökümanlar Adalet Bakanlığı aracılığı ile TBMM’ye gönderildi.


Türkiye'yi sarsan 'Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu'nda adı geçen 4 bakanın istifalarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sundukları iddia edildi.

İddialara göre, İçişleri Bakanı Muammer Güler, EkonomiBakanı Zafer Çağlayan, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar dün görüştükleri Başbakan Erdoğan ’a, “İstifaya hazırız” dedi.


İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın görevden alındı. Dün de 2'si Çapkın'ın yardımcısı olmak üzere 11 şube müdürü görevden alınmıştı.

Çapkın'ın ilk açıklaması ''Biz devlet memuruyuz. Gelmemiz nasıl doğalsa gitmemiz de öyle doğal. Nasıl geldiysem öyle gidiyorum'' oldu.


Fethullah Gülen, yayınlanan son sohbetinde 'İnsan için her zaman haddini bilmesi çok önemlidir' derken, Turgut Özal'ın fikir hürriyetini kısıtlayan 163. Maddeyi kaldırmasını örneğini vererek 'o günleri getirmek densizlik olur' dedi.


Halkbank Genel Müdürü'nün evindeki ayakkabı kutularında bulunduğu iddia edilen 4,5 milyon dolara ilişkin haberler İzmir ve İstanbul'da protesto edildi.

Vatandaşlar banka şubesinin önüne ayakkabı kutuları bıraktı.


Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı Gül ile gerçekleştirdiği haftalık görüşmesinin ardından oğlu operasyonda gözaltına alınan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile bir araya geldi.


Hüseyin Çapkın'ın görevden alınmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğüne, Aksaray Emniyet Müdürü Selami Altınok getirildi.


Bu müthiş gelişmelerin arasında Engin Alan anne acısı yaşadı. Alan geçtiğimiz günlerde cezaevinden izin alarak annesini son kez görmüştü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler