HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2 yaşında binlerin umudu oldu

2 yaşında binlerin umudu oldu

2 yaşında binlerin umudu oldu

Kamboçya'da tıp biliminin yardım edemediği binlerce hasta bir köye hücum ediyor. Doğaüstü güçlere sahip olduğuna inanılan 2 yaşındaki bir çocuktan şifa bulmak için binlerce insan saatlerce bazen de günlerce kuyrukta bekliyor.


Kamboçya'nın başkenti Phnom Penh'nin doğusunda otomobillle 3 saat uzaklıktaki Khnor köyünde yaşayan 2 yaşındaki Kong Keng isimli çocuğun kapısını bugünlerde binlerce kişi çalıyor. Sağlıklarına yeniden kavuşmak için tıp biliminden umudunu kesmiş binlerce hasta, akrabalarının yardımıyla otomobil, otobüs ya da motosikletle bu köye ulaşmaya çalışıyor.


Khnor köyünde yaşayan 2 yaşındaki Kong Keng isimli erkek çocuğun doğaüstü güce sahip olduğuna inanılıyor. 2 yaşındaki çocuğun felçlileri ayağa kaldırdığı, görme engellileri yeniden gün ışığına kavuşturduğu ve işitme engellilerin yeniden duymalarını sağladığına inanılıyor.


2 yaşındaki Kong Keng'in annesi Sueun, "Oğlumun doğaüstü güçlere sahip olduğunu, dedesi hastalandığında anladık. Oğlum, hasta olan dedesini doğaüstü gücüyle iyileştirdi" dedi. Anne Sueun, oğlunun hastalara nasıl şifa verdiğini ise açıklamıyor.


Binlerce kişinin şifa bulmak için kapısında günlerce beklediği Kong Keng, tabii ki bu işi bedava yapmıyor. Ailesi bir vizite ücreti belirlemiş. Kong Keng'i görmek isteyen hastalar 4000 bin rieli (Yaklaşık 1.5 TL) gözden çıkarmak zorunda. Kamboçya'da bu kadar yüksek bir vizite ücretini herkes ödeyemiyor.


Günde binlerce hastaya bakan 2 yaşındaki Kong Keng bu işten sıkılınca, aile başka bir çözüm yolu bulmuş. Binlerce kilometre yol katederek gelen hastalara, para karşılığında bir yaprak satılıyor. Hastalar, Kong Keng'in kutsadığı bu yaprakları evlerinde kaynatıp, suyunu içerek şifa buluyor.

Köy muhtarı Sou Hen, günde 500-700 kişinin bu yaprakları satın almak için köylerine geldiğini belirtiyor. Şifa dağıtan Kong Keng sayesinde köylüler de yeni bir geçim kapısı bulmuş. Uzaklardan gelen binlerce kişiye, köylüler yumurta, yağ, mango gibi şeyler satıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler