HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2013 yılında ölen ünlüler

2013 yılı ölümlerle başladı. Sanat, sinema ve televizyon dünyasına uzun yıllar emek veren, memleketimizin ender yetiştirdiği isimler birer birer aramızdan ayrıldı.

2013 yılında ölen ünlüler

2013 yılı ölümlerle başladı. Sanat, sinema ve televizyon dünyasına uzun yıllar emek veren, memleketimizin ender yetiştirdiği isimler birer birer aramızdan ayrıldı. İşte Şenay Yüzbaşıoğlu'ndan Mehmet Ali Bİrand'a, Müslüm Gürses'ten Toktamış Ateş'e kaybettiğimiz değerler...


Ünlü şarkıcı Adnan Şenses, tedavi gördüğü hastanede 78 yaşında hayatını kaybetti.

ADNAN ŞENSES KİMDİR?
Bursa'da 1935 yılında doğan Adnan Şenses, Ankara'da başladığı ilkokula ailesinin taşındığı İstanbul'da devam etti.

Daha sonra ailesinin isteği üzerine marangozlukla ilgilenen Şenses, 1956 yılında müziğe başladı. İlk musiki derslerini Suzan Yakar Rutkay'dan alan Şenses, çalışmaya başladığı Ankara Radyosu'nda 16 yıl görev yaptı. Ünlü gazinolarda çalışan ve birçok müzik albümü bulunan Şenses, 47 sinema filminde de rol aldı.

Şenses, "Altın plak"ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ödüle sahipti.


Bir süredir kaldırıldığı hastanede tedavi gören sanatçı Nejat Uygur hayatını kaybetti.

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Nejat Uygur, rahatsızlığı sebebiyle Medistate Kavacık Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Tedavi gördüğü hastaneden gelen bilgi doğrultusunda Nejat Uygur'un hayatını kaybettiği öğrenildi.

Nejat Uygur'un doktoru açıklama yaptı

Vefat eden tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'un doktoru Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Kutlu Ufuk Altunbay, Uygur'un tedavisinin bir süre iyi gittiğini ancak son on günde kanda bir madde geliştiğini belirterek, "Bilinci gitti, tansiyonu düştü, ateşi yükseldi. Buna bağlı bu akşam solunumu iyice gerileyince, solunum cihazına bağladık" dedi.

Uygur'un vefat ettiği Medistate Kavacık Hastanesi'nde basın toplantısı düzenleyen Altunbay, usta sanatçının hastanelerine 26 gün önce geldiğini ifade etti.

Nejat Uygur'un idrar yolları ve solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle kendilerine başvurduğunu bildiren Altunbay, "Tedavisi iyi gitmekteydi ancak son on gündür kanda bir madde gelişti. Bilinci gitti, tansiyonu düştü, ateşi yükseldi. Buna bağlı bu akşam solunumu iyice gerileyince, solunum cihazına bağladık. Saat 19.50'de Nejat Bey'i kaybettik" diye konuştu.


Behzat Uygur: "Yaptığı herşeyle hatırlanacaktır"

Uygur'un oğlu Behzat Uygur da babalarının herkes tarafından sevildiğini dile getirerek, "O herkesin babası. Herkesi akrabam gibi görüyorum, seyirci olarak değil. Annem kocasını kaybetti. Sevenleri Nejat Uygur'u kaybetti. Biz babamızı kaybettik. Bundan sonra yaptığı herşeyle hatırlanacaktır. Bundan sonra ölümsüzdür Nejat Uygur. Başımız sağolsun. Sanırım Çarşamba günü vedayı gerçekleştireceğiz Teşvikiye Camisi'nde. Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek. Babam her zaman 'büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaların alnından öperim' derdi. Biz de öyle veda edelim" ifadelerini kullandı.

Süheyl Uygur ise: Türkiye'nin bir efsaneyi kaybettiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Çok üzüntülüyüz. Bize hep durumunu sorardınız. Biz de bilgi verirdik. İnternet sitelerinde, hep yalan haberler çıkardı. Ama kaybettik babamızı. Başımız sağolsun."

Basın toplantısına katılan Uygur'un oğulları Süha, Ahmet ve Kemal Uygur'un da gözyaşlarını tutamadığı görüldü.


Ünlü isimlerden Nejat Uygur tweetleri

Sanatçının vefatının ardından ünlü isimler Uygur'la ilgili taziyelerini paylaştı.

Muammer Güler: Tiyatro'nun büyük ustası #NejatUygur hakka yürümüştür. Ailesine, sevenlerine ve sanat camiasına baş sağlığı diliyorum.

Suat Kılıç: Nejat Uygur da göçtü. Sevenlerine ve yakınlarına Allah sabırlar versin...

Tolga Çevik: Eşsiz tiyatro insanı, saygı değer ağabey ve hoca Nejat Uygur'a Allah'tan rahmet dilerim. Başta ailesi, hepimizin başı sağolsun...

Teoman: Türk Tiyatrosu'nun başı sağolsun. Mekanın cennet olsun


Işın Karaca: Ve bir yıldız daha kaydı... Allah rahmet eylesin... Nejat Uygur, büyük usta, yolun ışık mekanın cennet olsun.

Sarp Apak: Şimdi öğrendim Nejat Uygur vefat etmiş.Çok üzüldüm.Allah rahmet eylesin.

Ece Erken: Bu sene bitsin...Nejat Uygur..!

Eser Yenenler: Sahnede canlı kanlı izleme şansım bulduğum, örnek aldığım büyük usta Nejat Uygur.. Allah rahmet eylesin.

Atilla Taş: Nejat Uygur'u kaybettik. Ailesinin ve tüm sevenlerinin ve hepimizin başı sağolsun.Yeri doldurulamaz bir güzel adam.

Hakan Yılmaz: Nejat Uygur'u kaybetmişiz Allah rahmet eylesin.

İnci Türkay: Allah gani gani rahmet eylesin Nejat Uygur.......

Murat Göğebakan: Nejat Uygur'u ( Babayı ) kaybettik.. Mekanı Cennet olsun.


Nihat Doğan: Mekanin cennet olsun buyuk usta Nejat Uygur

Demet Akalın Kurt: Nejat Uygur...Mekanin cennet olsun

Fettah Can: Allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun büyük usta Nejat Uygur

Nilgün Belgün: Çok önemli bir aktörü bir tiyatro adamını kaybettik..Allah rahmet etsin Nejat Uygur. Ailesine başsağlığı diliyorum

Metin Yıldız: Bir büyük usta daha ayrıldı aramızdan, allah rahmet eylesin #NejatUygur başımız sağolsun.. mekanı cennet olsun..

Doğa Rutkay: Nejat Uygur...Tiyatronun ışığı,sahnenin neşesi,son perdenin bile en samimi efendisi...Seni izlemiş olmak nimet.Nur içinde yat...

Zafer Algöz: Nejat Uygur...Hayatı boyunca sadece tiyatro yaptı..Mekanı cennet Olsun...

Evrim Akın: Mekanın cennet olsun Nejat Uygur..

Emre Altuğ: Bir dev bir efsane bir büyük ustadır Nejat Uygur.Mekanı cennet olsun inşallah...

Kuşum Aydın: Bir çınar daha göçtü bu dünyadan ..Yolun ışıklarla dolsun Nejat Uygur..


Merve Sevi: Başımız sağolsun..

Hamdi Alkan: Nejat Uygur ustayı kaybettik.Mekanı cennet olsun..

Ali Sunal: Nejat uygur... Hayran olduğum büyük ustam..

Hatice Şendil: Buyuk usta sanatina essiz degerler katan hepimizin kalbindeki guzel kral.

Özcan Deniz: NEJAT UYGUR USTAYI KAYBETTIK.ALLAH rahmet eylesin.

Özge Ulusoy: Bu kadar insani gulduren biri illa ki cennetlik...Nejat Uygur'a Allahtan rahmet yakinlarina sabir diliyorum...

Fadik Sevin Atasoy: Nejat Uygur ustamizla calisma sansina nail olmustum,isiklar icinde hep o cocuksu gulusunle hatirlanacaksin degerli ustamiz


Karaciğer, böbrek rahatsızlığı ve lösemi tanısıyla 2 yıldır tedavi gören usta oyuncu Dinçer Çekmez hayatını kaybetti.


ŞENAY YÜZBAŞIOĞLU

Ocak ayındaki ilk kayıp 4 Ocak'ta 'Sev Kardeşim' şarkısıyla hafızalara kazınan Şenay Yüzbaşıoğlu oldu.


METİN KAÇAN

Daha sonra 6 Ocak'ta 'Ağır Roman' kitabının yazarı Metin Kaçan'ın Boğaz Köprüsü'nden atlayarak intihar ettiği ortaya çıktı. Kaçan'ın cesedi 12 gün sonra Beylikdüzü'nde bulundu.


ALEV SURURİ

12 Ocak'ta ise tiyatro ve sinema sanatçısı Alev Sururi vefat etti.


BURHAN DOĞANÇAY

Takvimler 16 Ocak'ı gösterdiğinde ise dünyaca ünlü Türk ressam Burhan Doğançay tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.


MEHMET ALİ BİRAND

17 Ocak Türk basını için acı bir gün oldu. Usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın ölümü herkesi çok üzdü.


İSMET HÜRMÜZLÜ

19 Ocak'ta Devlet Tiyatroları sanatçı ve rejisörü İsmet Hürmüzlü'yü kaybettik.


TOKTAMIŞ ATEŞ

Yine aynı gün çok değerli bir bilim adamını yitirdik. Akademisyen ve gazeteci Prof. Dr. Toktamış Ateş bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.


AHMET METE IŞIKARA

20 Ocak'ta bir ölüm haberi daha üzdü Türkiye'yi.. 'Deprem değil bina öldürür' sözüyle hafızalara kazınan Kızılay Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara yaşamını yitirdi.


SADUN TANJU

20 Ocak'ta bir önemli gazeteciyi daha yitirdik. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi ve Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi, aralarında Hürriyet, Milliyet ve Cumhuriyet'in de bulunduğu pek çok gazetede sayısız yazı dizisi, araştırma, inceleme ve röportajlardan oluşan dosya haberlere imza atan gazeteci Sadun Tanju, 89 yaşında vefat etti.


İSMET KÜR

21 Ocak'ta edebiyat dünyası yasa büründü. Türk edebiyatına hem öğretmen hem yazar olarak emeği geçen İsmet Kür yaşamını yitirdi. Ünlü yazar Pınar Kür, annesi İsmet Kür'ün ölüm nedeninin "yaşlılık" olduğunu, Eylül ayında geçirdiği beyin enfarktüsünden beri yatalak olduğunu ve ileri yaşı sebebiyle iyileşemediğini belirtti.


SAVAŞ AKOVA

23 Ocak'ta tiyatro dünyasından bir yıldız daha kaydı. Oyuncu ve yönetmen Savaş Akova yaşamını yitirdi. Özellikle, Kanal D'de yayınlanan Şevval Sam'ın başrol oynadığı Gülbeyaz dizisinde canlandırdığı 'Musa' karakteriyle hafızalara kazınan ünlü oyuncunun vefatını arkadaşları Twitter'dan duyurdu.


FERDİ ÖZBEĞEN

27 Ocak'ta 'Piyanonun Kralı' Ferdi Özbeğen'in yoğun bakımda olduğu haberi geldi. 'Bu kez kötü haber gelmesin' diye dua ederken dün akşam ünlü sanatçının vefat haberi sevenlerini çok üzdü.


ARİF PEÇENEK

Bu sabah ise spor dünyasından acı bir haber geldi. Türk futbolunun önemli isimlerinden teknik direktör Arif Peçenek hayatını kaybetti


MACİDE TANIR

Tiyatro camiasından bir acı haber de 6 Şubat'ta geldi. Sahnelerin usta isimlerinden Macide Tanır hayatını kaybetti.


TEKİN AKMANSOY

Kaynanalar dizisinde Kayserili uyanık işadamı “Nuri Kantar” tiplemesi ile ön plana çıkan ve zatüre tedavisi gören Tekin Akmansoy 12 Şubat'ta yaşamını yitirdi.


OSMAN GİDİŞOĞLU

23 Şubat'ta tiyatro ve seslendirme sanatçısı Osman Gidişoğlu, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etti.


ENVER ÖREN

İşadamı Enver Ören'den 23 Şubat günü acı haber geldi.İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Ören tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


MÜSLÜM GÜRSES

Takvimler 3 Mart'ı gösterdiğinde arabesk müziğin güçlü sesi Müslüm Gürses'ten kötü haber geldi. 12 Kasım'da by-pass ameliyatı geçiren ve yoğun bakıma alınan usta sanatçı hayatını kaybetti.


METİN SEREZLİ

Nevra Serezli 10 Mart pazar sabahı 2,5 yıldır kanser tedavisi gören 45 yıllık eşi Metin Serezli'nin hayatını kaybettini açıkladı.


SAVAŞ AY

Duayen gazeteci Savaş Ay tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti


TUNCEL KURTİZ

Ünlü sanatçı Tuncel Kurtiz hayatını kaybetti. Tuncel Kurtiz 77 yaşındaydı.


Gazeteci, yazar ve araştırmacı Aytunç Altındal vefat etti

Gazeteci, yazar ve araştırmacı Aytunç Altındal, bir süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede vefat etti. Aytunç Altındal'ın yakınları ünlü yazarın kanserden ölmediğini, zehirlenerek öldürüldüğünü öne sürdü. Altındal’ın eşi Dr. Naciye Selin Şenocak Altındal, “Aytunç bey çok cesurdu. Canı pahasına memleketi için tüm bilgileri aktarmaktan kesinlikle çekinmedi. Bundan dolayı susturmak istediler" iddiasında bulundu.

Araştırmacı - Yazar Aytunç Altındal (68), tedavi gördüğü hastanede gece hayatını kaybetti. Altındal'ın ölümü ailesini ve sevenlerini yasa boğdu. Yazarın hayatını kaybettiği hastaneye akın eden yakınları, Altındal'ın zehirlenerek öldürüldüğünü iddia etti.

Eşinin zehirlenmesinde farklı sebeplerin olduğunu belirten Aytunç Altındal’ın eşi Dr. Naciye Selin Şenocak Altındal, “Doktorlar eşimin ölümünün altında başka bir şeyler olduğunu hatta büyük ihtimalle de zehirlenme söz konusu bile olabileceğini söyledi. Biz de buna istinaden tüm bulguları Adli Tıp Kurumu'na gönderdik. Adli Tıp’ta gerekli açıklamaları yapacaktır” dedi.


HASTALIĞINDAKİ BÜYÜK ŞÜPHEYİ BÖYLE AÇIKLAMIŞTI

“ONUN VERDİĞİ BİLGİLERDEN RAHATSIZ OLAN ÇOK BÜYÜK BİR ÇEVRE VARDI”

2 hafta önce kanser olmayan bir kişinin biyopsi ve kan örneklerine rağmen son evrede kanser aşamasına gelmesinin tıp dünyasında mümkün olmayacağını belirten Dr. Naciye Selin Şenocak Altındal, “Sadece ben değil, doktorları bile öldürüldüğünü iddia ediyor. Eşim Aytunç beyin çok seveni vardır. Fakat onun bilgilerini kıskanıp, onun verdiği bilgilerden rahatsız olan çok büyük bir çevrede vardı. Özellikle de dış güçler. Aytunç bey çok cesurdu. Canı pahasına memleketi için tüm bilgileri aktarmaktan kesinlikle çekinmedi. Son zamanlarda çok önemli açıklamalarda bulundu. Faali meçhul cinayetler konusunda. Tabi bu da bir takım çevreleri rahatsız etti. Çünkü çok büyük bilgilere sahipti. Bundan dolayı susturmak istediler. Ama şunu da bilsinler Aytunç hocanın yüzlerce, binlerce yetiştirdiği öğrencisi var. Onun yetiştirdiği gençler bu bilgileri devam ettirecekler” diye konuştu.

Altındal’ın kızı Yonca Bayrak, “Aytunç hocanın çok ani şekilde gelişen ve ilerleyen bir kanser olayıyla karşı karşıya kaldık. Tedavi süreci içerisinde doktorlar, bu kadar çabuk gelişen kanser olayının normal olmadığı konusunda bilgilendirdiler. Zehirlendiği kanısında biz süreç içerisinde olduğumuz için doktorlarıyla birlikte hem fikiriz” ifadelerini kullandı.

Gece saatlerinde yaşamını yitiren Altındal'ın cenazesi, yarın öğle vakti Şakirin Camisi'nde kılınacak namazın ardından Karacaahmet Mezarlığında toprağa verilecek.


AYTUNÇ ALTINDAL KİMDİR?

İstanbul'da 1945'te dünyaya gelen Altındal, 1983'te İsviçre'de Modus Vivendi Kültür Merkezi'ni kurarak 10 yıl yönetti. 1989 yılında Rusya'da Kültür Danışmanlığı görevini yaptı.

Altındal, 1992'de İngiltere Edinburg'taki Akademik Proje İdari Heyeti üyeliğine seçildi, 1993'te Uluslararası Avrupa Düşünce Çalışmaları Topluluğu Bilimsel Kuruluna üye oldu. Gazeteci yazar Altındal, aynı yıl Avusturya'nın Graz şehrindeki Karl-Franz Üniversitesi tarafından düzenlenen Avrupa'nın Laik Vasiyeti adlı uluslararası konferansta oturum ve bölüm başkanlığına seçildi.

Ünlü Fizikçi Isaac Newton'un bugüne kadar hiç bilinmeyen bir kitabını da yayınlayan Altındal, Uğur Mumcu'nun "Sakıncasız" adlı eserinin de yapımcılığını üstlendi.

Altındal'ın, 1992'de İngitere'de yayınlanan Three Faces of Jesus (Üç İsa) adlı kitabı dünyada büyük ilgi görmüştü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler