HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2013 yılında vefat eden ünlüler

2013 yılında vefat eden ünlüler

Usta tiyatrocu ve seslendirme sanatçısı Zafer Önen, 92 yaşında hayatını kaybetti. Zafer Önen, son yolculuğuna uğurlandı.

"Daha Nejat babanın 40'ı çıkmadı"
Cenazeye katılan oyuncu Süheyl Uygur da üzgün olduğunu dile getirerek, "Nejat babanın daha 40'ı çıkmadı. Arka arakaya acılar yaşadık" ifadelerini kullandı.

"2013 yılı biran önce bitsin artık"
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Zafer Algöz de Önen'in, kibar, esprili ve yetenekli biri olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Allah rahmet eylesin. Ama 2013 yılını hiç sevmedim. 2013 yılında özellikle sanat dünyasında birçok büyüğümüzü, ağabeyimizi, arkadaşımızı kaybettik. 2013 yılı bir an önce bitsin artık, bu yılın uğursuz geldiğine inanmaya başladım."


Türk tiyatrosunun duayen sanatçısı, mizah ustası Nejat Uygur, 86 yaşında hayata veda etti.


Duayen oyuncu Tuncel Kurtiz 77 yaşında hayatını kaybetti.


Ocak ayındaki ilk kayıp, 4 Ocak'ta 'Sev Kardeşim' şarkısıyla hafızalara kazınan şarkıcı Şenay Yüzbaşıoğlu (61) oldu.


Daha sonra 6 Ocak'ta 'Ağır Roman' kitabının yazarı Metin Kaçan'ın Boğaz Köprüsü'nden atlayarak intihar ettiği ortaya çıktı. Cesedi 12 gün sonra Beylikdüzü'nde bulunan Kaçan, 52 yaşındaydı.


Yine 6 Ocak'ta eski milletvekili Hasan Fehmi Konyalı 75 yaşında hayatını kaybetti.


12 Ocak'ta ise tiyatro ve sinema sanatçısı Alev Sururi 84 yaşında aramızdan ayrıldı.


16 Ocak'ta dünyaca ünlü Türk ressam Burhan Doğançay tedavi gördüğü hastanede 83 yaşında vefat etti.


17 Ocak günü ise Türk basını için acı bir gün oldu. Usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın 71 yaşında ölümü herkesi üzdü.


19 Ocak'ta Devlet Tiyatroları sanatçı ve rejisörü İsmet Hürmüzlü 97 yaşında iken hayatını kaybederken, yine aynı gün akademisyen ve gazeteci Prof. Dr. Toktamış Ateş bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde vefat etti.


'Deprem değil bina öldürür' sözüyle hafızalara kazınan Kızılay Başdanışmanı, bilim adamı, 'Deprem Dede' Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ise 20 Ocak'ta hayatını kaybetti.


Yine 20 Ocak'ta Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi ve Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi, aralarında Hürriyet, Milliyet ve Cumhuriyet'in de bulunduğu pek çok gazetede sayısız yazı dizisi, araştırma, inceleme ve röportajlardan oluşan dosya haberlere imza atan gazeteci Sadun Tanju, 89 yaşında vefat etti.


21 Ocak'ta da edebiyat dünyası yasa büründü. Türk edebiyatına hem öğretmen hem de yazar olarak emeği geçen İsmet Kür, 100 yaşında vefat etti.


23 Ocak'ta tiyatro dünyasından bir yıldız daha kaydı. Oyuncu ve yönetmen Savaş Akova yaşamını yitirdi.


27 Ocak'ta 'Piyanonun Kralı' Ferdi Özbeğen'in vefat ettiği haberi sevenlerini üzdü.


Ocak ayının son günü ise, Türk futbolunun önemli isimlerinden teknik direktör Arif Peçenek 54 yaşında hayatını kaybetti.


Şubat ayı da acılara sahne oldu. 2 Şubat'ta eski Emniyet Genel Müdürü ve eski İçişleri Bakanı Necdet Menzir, 68 yaşında aramızdan ayrıldı.


6 Şubat günü ise ünlü oyuncu Macide Tanır 91 yaşında hayata gözlerini yumdu.


Hafızalardan silinmeyen 'Kaynanalar' dizisinin 'Nuri Kantar'ı oyuncu Tekin Akmansoy, 12 Şubat günü 89 yaşında hayata veda etti.


22 Şubat'ta Türk basın dünyası yine bir vefat haberiyle sarsıldı. Basın çalışanlarının 'Enver Ağabeyi' İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Enver Ören, 74 yaşında hayatını kaybetti.


23 Şubat'ta ünlü oyuncu, 'Çocuklar Duymasın' dizisinin 'göbekli' dünürü Osman Gidişoğlu 68 yaşında hayata gözlerini yumdu.


Arabesk müziğin 'Baba'sı ünlü sanatçı Müslüm Gürses ise 3 Mart günü sevenlerini yasa boğdu. Gürses, 59 yaşında tedavi gördüğü hastanede vefat etti.


10 Mart günü ünlü tiyatro sanatçısı ve oyuncu Metin Serezli 79 yaşında hayatını kaybetti.


Yine oyuncu Dinçer Çekmez, 12 Mart günü 73 yaşında aramızdan ayrıldı.


Eski Bakanlardan Refaiddin Şahin 16 Mart'ta hayatını kaybetti.


1 Nisan günü 70 yaşındaki oyuncu ve senarist Yaşar Güner aramızdan ayrıldı.


3 Nisan'da müzisyen Nigar Uluerer 87 yaşında vefat ederken, 9 Nisan'da şarkıcı Keremhan Işık henüz 27 yaşındayken hayatını kaybetti.


Türk futbolu, 18 Nisan günü futbolcu ve Fenerbahçe Futbol Takımı Menajeri Serkan Acar'ı kaybetmenin acısını yaşadı.


20 Nisan'da ise eski Türkiye ve Avrupa Güzeli Günseli Başar 81 yaşında vefat etti.


Türk sineması, 21 Nisan günü bu kez 61 yaşında kaybettiği yönetmen ve senarist Şahin Gök için yas tuttu.


Mayıs ayında da yaprak dökümü sürerken, 7 Mayıs'ta Türk futboluna büyük hizmetleri bulunan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı 64 yaşında hayatını kaybetti


Türkiye'nin Güneydoğu'da yaşanan olaylar döneminden tanıdığı ve Olağanüstü Hal (OHAL) Valisi olarak tanınan Hayri Kozakçıoğlu da Mayıs ayında hayatını kaybetti. İntihar ettiği söylenen ve bazı soru işaretleriyle aramızdan ayrılan Kozakçıoğlu'nun ölümü şaşkınlıkla karşılandı.


27 Mayıs'ta ise 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 65 yıllık hayat arkadaşı Nazmiye Demirel, 86 yaşındayken tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler