HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2014’te hayatımızı etkileyecek teknolojiler

Teknoloji hiç durmadan ilerliyor, çıkan yeni ürünler alışkanlıklarımızı değiştiriyor. 2013 yılında bir çok teknolojik yeniliğin hayatımıza girdiğine şahit olduk.

2014’te hayatımızı etkileyecek teknolojiler

Teknoloji hiç durmadan ilerliyor, çıkan yeni ürünler alışkanlıklarımızı değiştiriyor. 2013 yılında bir çok teknolojik yeniliğin hayatımıza girdiğine şahit olduk. Peki yeni yılda bizi hangi yenilikler bekliyor?


GİYİLEBİLİR BİLGİSAYARLAR: Çip teknolojisinin gelişmesiyle birlikte, bilgisayarlar önce dizüstümüze geldi sonra da cebimize girdi. Bir sonraki adım ise giyilebilir bilgisayarlar. Google Glass, Sony ve Samsung’un akıllı saatleri, Nike Fuel bileklik bu teknolojinin öncüleri oldu. Apple’ın da buna benzer bir ürün üzerinde çalıştığı yönünde ciddi söylentiler var. 2014 yılında giyilebilir bilgisayarları etrafımızda daha çok göreceğiz.


BULUT BİLİŞİM SERVİSLERİ: Verilerimizi internette depolamamıza imkan veren Evernote, Dropbox, Google Drive, iCloud gibi servisler hızla yaygınlaşıyor. WeTransfer gibi servisler USB, DVD veya CD gibi depolama cihazlarına daha az ihtiyaç duymamızı sağlıyor. Milyonlarca şarkıya internetin olduğu her yerden erişim imkanı veren online servisler, müzik dinleme alışkanlıklarımızı değiştiriyor.


HAREKET SENSÖRLÜ KAMERALAR: Intel ve Creative Labs’ın üzerinde çalıştığı çift-lensli 3 boyutlu kameralar, kullanıcıların el, kol, yüz ve mimik hareketlerini algılayabiliyor. 2014 yılında çıkan yeni model ultrabooklarda bu kameraları sıklıkla göreceğiz. Bu sayede yüzümüzü bir şifre olarak kullanmak veya el hareketiyle bilgisayarlara kumanda etmek mümkün olacak.


3 BOYUTLU YAZICILAR: Giderek ucuzlayan ve teknik kapasiteleri artan 3B yazıcılar, 2014’ün önemli teknolojilerinden birisi olacak. 3B yazıcılar sayesinde günlük hayatta kullandığımız birçok nesneyi, veya ara ürünleri hızlı ve ucuz şekilde üretebileceğiz.


BİOMETRİK VERİ OKUYAN CİHAZLAR: Ses komutlarıyla iPhone’u kontrol etmemize imkan veren Siri, sesli arama yapan Google, parmak iziyle telefonu açma imkanı veren Touch ID benzeri teknolojiler yaygınlaşıyor. Üstelik bu sayede daha az şifre ezberleyeceğiz.


2’Sİ 1 ARADA BİLGİSAYARLAR: Hem tablet hem de dizüstü bilgisayar olarak kullanılabilen bu cihazları, 2014 yılında oldukça sık göreceğiz. Yeni nesil işlemcilere sahip olan bu cihazlar hem kolayca taşınabiliyor, hem uzun pil ömrüne sahip, hem de oldukça yüksek performans sunuyor.


DAHA BÜYÜK TABLETLER: 2013’ün popüler trendi 5 inç ve üzeri genişlikte ekranlara sahip tabletlerdi (telefon+tablet). 2014 yılının yeni trendi ise 10 inçten daha geniş ekranlı tabletler olabilir. Apple’ın bu yıl sonunda 12.9 inç genişliğinde bir iPad çıkaracağı yönünde beklentiler var. Eğer bu doğru çıkarsa, birçok markanın Apple’ı takip edeceğini söylemek mümkün.


ONLINE EĞİTİM: İnternet üzerinden eğitim veren online platformlar hızla yaygınlaşıyor. Bu platformlar sayesinde, bir bilgisayarı ve internet bağlantısı olan herkes, dünyanın sayılı üniversitelerinin derslerini ücretsiz olarak takip edebilir. Milyonlarca kullanıcıya sahip olan online eğitim platformları, 2014 yılında daha da popüler hale gelecek.


EĞİMLİ EKRANLAR: Yoğun rekabet arasında farklılaşmak isteyen teknoloji markaları eğimli ekranlara yöneldi. Akıllı telefon ve televizyonlarda yavaş yavaş bu teknolojiyi görmeye başlıyoruz. Özellikle Samsung ve LG gibi dev markaların bu alana ciddi yatırım yaptığını not etmekte yarar var.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler