HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

3. Köprü´ye bir de bu açıdan bakın

İstanbul Boğazı’na yapılacak olan 3’üncü köprünün Anadolu ve Avrupa yakalarındaki ayakları eş zamanlı olarak süratle yükseliyor.

3. Köprü´ye bir de bu açıdan bakın

İstanbul Boğazı’na yapılacak olan 3’üncü köprünün Anadolu ve Avrupa yakalarındaki ayakları eş zamanlı olarak süratle yükseliyor.


3. Boğaz köprüsü (Yavuz Sultan Selim) projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Asya ile Avrupa kıtasını üçüncü kez birleştirecek olan projede köprü ayakları her geçen daha da yükseliyor. Toplam 4.5 milyar liraya mal olacak köprü 2015 yılında hizmete açılacak.


Anadolu Yakası’ndaki Poyrazköy ile Avrupa Yakası’ndaki Garipçe kıyılarında dün şiddetli yağmur ve rüzgara rağmen 3’üncü köprü inşaatında çalışmaların sürdüğü, projenin en önemli safhalarından biri olarak adlandırılan köprü ayaklarının süratle yükseldiği gözlendi.


20 metre derine

Boğaz’ın her iki yakasında da iş makineleri ve işçiler aralıksız mesai harcarken şantiye sahasındaki hummalı çalışmaya bayramda da ara verilmedi. 3’üncü köprünün Avrupa Yakası’ndaki bağlantı noktası olan Sarıyer Garipçe ve Anadolu Yakası’ndaki Beykoz Poyrazköy’de eş zamanlı olarak yükselen köprü ayaklarına ilaveten Kuzey Marmaray Otoyolu için de çalışmaların sürdüğü belirtiliyor.


Köprü ayaklarının hemen yanına kurulan dev kule vinçler ise fırtınalı havaya rağmen 1408 metre uzunluğundaki köprüyü taşıyacak ayakları inşa etmeye devam ediyor. Köprünün ayakları 20 metre derinlikte, 20 metre çapında bir ta-bana yerleştirilecek.


Köprünün ortasından tren geçecek

Üçüncü köprünün üzerinden 10 şerit geçecek. 8 şerit karayolundan, 2 şerit ise Marmaray ve İstanbul Metrosu’na entegre demiryolundan oluşacak. Boğaz köprüleri üzerinden ilk kez demiryolu hattı geçirilirken proje sayesinde Atatürk, Sabiha Gökçen ve yeni yapılacak 3. havalimanı birbirlerine entegre tren yoluna sahip olacak.


Köprü ayaklarının yükseliği 320 metre, genişliği ise 59 metre olacak ve bu özelliğiyle üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü unvanına kavuşacak.


70 metreyi geçti

3’üncü köprü ayaklarının yer aldığı Garipçe ve Poyrazköy’deki şantiyelerde kötü hava şartlarına rağmen çalışmaların aralıksız sürdüğü gözlendi. Ayakların yüksekliği 70 metreyi geçti.




Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler