HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

3 polisi öldüren 'Rambo' sonunda yakalandı

Kanada'da elindeki uzun namlulu silahlarla 3 polisi öldürdükten sonra kayıplara karışan 'Rambo' giysili saldırgan uzun süren aramalar sonunda yakalandı.

3 polisi öldüren 'Rambo' sonunda yakalandı

Kanada'nın New Brunswick eyaletine bağlı Moncton kentinde önceki gün düzenlenen operasyon sırasında çıkan çatışmada 3 polisi öldürüp, 2 polisi yaraladıktan sonra kaçan Justin Bourque sonunda yakalandı.


Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP ekiplerinin kaçan saldırganı yakalamak için olay bölgesindeki karadan ve havadan arama çalışmaları yürüttü. Arama çalışmaları 1 gün sonra sonuç verdi. Polisten yapılan açıklamaya göre, 24 yaşındaki Justin Bourque bu sabaha karşı tutuklandı.


Saldırganı arama çalışmları boyunca, oldukça geniş bir bölgede yaşayanlardan, evlerinden çıkmamalarını ve kapılarını kilitli tutmalarını isteyen Kanada güvenlik güçleri, bölgedeki okulları tatil etti, devlet dairelerini kapattı, belediye otobüsleri ile okul servislerini durdurdu.


Adeta evlerine hapsolan bölge halkının, çevrelerinde olup bitenlerden gördüklerini sosyal paylaşım siteleri Twitter ve Facebook üzerinden paylaşmaları, Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP operasyon şeflerinin tepkisini çekti.


Bu arada, bölge sakinlerinden Vanessa Bernatchez'in, çatışmayı ve polisin vurulma anını kaydettiği görüntüleri paylaştığı Facebook sayfası da binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.


RCMP mensubu 5 polisi vurduktan sonra kaçan 24 yaşındaki Justin Bourque'yi görenlerden bir bölge sakini, "Üzerinde kamuflaj giysi vardı. Rambo gibi başı bandajlıydı. Elinde, sırtında silahlar, ok ve yay vardı" demişti.


Saldırganı arama çalışmalarına 300'ün üzerinde polis katıldı. Yaşamını yitiren polisler nedeniyle ülkede bayraklar yarıya indirildi.


Öte yandan G7 Zirvesi için Brüksel'de bulunan Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, kameraların karşısına geçerek yaşamını yitiren polislerin ailelerine başsağlığı dilerken, hükümet üyeleri de gün boyu yaptıkları açıklamalarda saldırıyı kınadı.




Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler